Graffitikunstner CMP ONE fortalte om sin passion

Soroptimisterne i Næstved stod bag et foredrag med Claus Michael Pedersen, som har henter grafitti fra hele verden til Næstved. Privatfoto

En ellers almindelig onsdag aften fik en helt ny dimension for de 140 mennesker, der troppede op på Næstved Gymnasium, hvor den lokale graffitimester CMP ONE - alias Claus Michael Pedersen - holdt et foredrag.

Soroptimisterne i Næstved stod for arrangementet og herfra er der stor tilfredshed med forløbet. CMP ONE fortalte om sin lidenskab for graffiti, og hvordan det hele begyndte, da han midt 1980’erne i en alder af 13-14 år fik interesse og helt frem til i dag, hvor han har æren af, at Næstved kan vise en hel Kunstby i det åbne rum.

Lokale kroner til gode formål

Der blev solgt kaffe, kage, øl, vin, vand og snack, og overskuddet går til Soroptimisters arbejde med at hjælpe og udvikle piger og kvinders liv og rettigheder lokalt, nationalt og internationalt.

Soroptimisterne i Næstved har netop holdt generalforsamling og her blev det vedtaget at støtte en række gode formål: 10.000 kroner til Fonden GRO kvindekrisecenter, 5.000 til Omsorgsgruppen Næstved, 5.000 kr. til Mælkebøttecentret i Grønland og sidst men ikke mindst 5.000 kroner til Stefan Vodo i Moldavia.

Desuden støtter man også bevægelsen: Moving The World to end Hunger. Den første mandag i maj arrangeres en gåtur ved susåen med start ved Slusehuset kl. 18.30 og slutter af med kaffe og kage for 50 kroner. Her går overskuddet til et skolemadprogram i Burkina Faso gennem FN’ s Stop Sult fond.