Ung mand dømt for voldtægt

Den unge mand var tiltalt for at have voldtaget den unge kvinde, da hun mødte op på hans bopæl i Vallensbæk natten til den 25. juli 2021. Da kvinden ankom til stedet, blev hun slået, udsat for anden vold og efterfølgende tiltvang manden sig samleje to gange, mens han udsatte den unge kvinde for halsgreb og anden kvælning.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Kvinden gik – ligesom en del andre voldtægtsofre - i chok og anmeldte derfor først måneder efter forholdet til politiet.

- Overgrebssager hvor der først sker anmeldelse længe efter overgrebet, kan være svære at bevise – men resultatet af dommen viser, at det var en rigtig beslutning at rejse sagen, siger senioranklager Caroline Sophia Tarrow.

I går vurderede Retten i Glostrup så sagen og sendte den 23-årige mand to et halvt år i fængsel.

- Den unge kvinde mødte efter aftale op på mandens bopæl midt om natten – men hun mødte naturligvis ikke op for at blive udsat for vold og tvunget til sex, og det er hvad der er sket her, siger Caroline Sophia Tarrow.

Den unge mand nægtede sig skyldig og har valgt at anke dommen.

Under retssagen har han forklaret, at der var tale om gensidig sex, og han nægtede, at han havde udsat den unge kvinde for vold.

- Jeg kan ikke huske detaljerne, men vi er begge med på det, og vi er begge aktive, lød den 23-åriges forklaring blandt andet.

Som det ofte er tilfældet i den slags sager, blev den unge kvindes forklaring afholdt bag lukkede døre.