Digital sexkrænkelse mod 14-årig på skole

Torsdag morgen fik Midt- og Vestsjællands Politi en anmeldelse om en digital sexkrænkelse af en 14-årig pige.

Efterforskere og betjente fra forebyggelsesafdelingen mødte senere på dagen op på den skole i Holbæk, hvor der var mistanke om, at der var foregået deling af en video med seksuelt indhold i en af klasserne. Politiet oplyser ikke, hvilken skole der er tale om.

Politiet foretog de nødvendige efterforskningsskridt i sagen, men brugte også anledningen til at få en længere alvorssnak med de unge om billeddeling og digital sexkrænkelse.

Stigende antal sager

- Vi ser desværre en stigning i sager om digitale sexkrænkelser, især blandt de helt unge. Det er meget alvorligt at dele intime videoer af mindreårige, og det kategoriseres som børneporno. Vi har derfor stor fokus på den præventive indsats blandt de unge, så de tænker sig godt om, inden de medvirker på eller deler videoer med seksuelt indhold, siger vicepolitiinspektør Kim Løvkvist, der er leder af Almen Efterforskning hos Midt- og Vestsjællands Politi i en skriftlig kommentar.

Sagen efterforskes nu for at afklare omfanget af den ulovlige billeddeling og vurdere indholdet på videoen. Opfordringen til de unge og deres forældre er at tage en snak om, at det er ulovligt at optage og dele videoer med seksuelt indhold.

Hvis man modtager en video med intimt indhold, så del den aldrig, men slet i stedet videoen, lyder den klare opfordring fra politiet.