Lokal sanger er klar med debutalbum: - En øvelse i ikke at være perfekt

Jo Dietrich fra Brønshøj er klar med EP-albummet “Halvvejs”, der markeres med en koncert på Pilegården. Pressefoto: Nicolai Drejer Walther

Musik: En blanding af jazz, country, højskolesange, lidt reggae-stil med danske tekster som den røde tråd.

Sådan beskriver Jo Dietrich selv musikken på sit nye soloalbum “Halvvejs”, fortæller den lokale sanger og sangskriver i en pressemeddelelse.

Albummet handler om humørsvingninger og andre historier fra hverdagen midt i livet, og stilen er en ”gammel-ny blanding af stilarter med danske tekster fra nyere tid”, forklarer Jo Dietrich.

En stil som kommer til udtryk i titelsangen ”Halvvejs”, hvor hun eksempelvis synger at ”alt er kendt og er fremmed alligevel”.

Titelnummeret “Halvvejs” er udkommet som single 7. februar og hele EP-albummet udkommer 24. marts i år, begge digitalt på alle streamingtjenester.

- Mine tekster er enkle. I en verden som er mere og mere kompleks, mener jeg, at det er blevet desto mere væsentligt at forenkle, så vi kan overskue livet. Det er nemt at komplicere tingene, og det ønsker jeg at bevæge mig udenom. Jeg holder derfor fast i det, der kommer til mig først, og ændrer ikke ret meget efterfølgende. Det er desuden en øvelse i ikke at være perfekt, og at se på det der er lige nu og her, og stole på, at det er det rigtige, udtaler hun i pressemeddelelsen.

Livets gang

Debutalbummet er Jo Dietrichs fortælling om sin oplevelse af at være midt i livet, hvor hun har fundet en ny ro og følelse af hvem hun er, og hvad hun vil bruge resten af sit liv på.

Hun føler at der er opstået en spøjs fornemmelse af, at ”alt er kendt og fremmed alligevel”, og at man den ene dag er lost, og den næste dag er tilbage på sporet, forklarer hun.

Jo Dietrich sammenligner det med sine teenagerbørns skiftende “mood swings”, som man ikke skal høre efter, men gå efter den indre stemme, der sætter retningen for ens liv.

Den lokale sanger ønsker at forbinde sig til andre med de temaer der optager hende: Livets gang og forskellige faser, at være forældre, det moderne samfund, spiritualitet, parforhold og venskab.

Jo Dietrich er blandt andet inspireret af danske sangskrivere, forfattere og digtere fra Trille og Anne Linnet til Mads Langer og Claus Hempler og ikke mindst elsker hun de nye sange i Højskolesangbogen.

- Også en garvet forfatter som Susanne Brøggers tankesæt og formuleringer kan inspirere mig. Jeg elsker en blanding af humor, alvor, politisk stillingtagen og nærvær, fortæller hun.

En svær proces

Sangene handler dels om en lidt bekymret hyldest til den unge generation, dels om den lange kærlighed til en livslang partner, og ikke mindst, at hun ikke vil spilde tiden længere på ligegyldige foretagender, men vil bruge den på det, der er allervigtigst.

Der er også en kritisk kommentar til tidens pres om, at vi skal vækste og være innovative, og at vi har for stærkt fokus på fremtiden, der overser fortiden, og de erfaringer vi allerede har.

Det nye album er indspillet i Jo Dietrichs eget studie i Brønshøj med hjælp fra gamle og nye venner, samt Jos mand, Nigel Tilbury, som er lydtekniker og også er trommeslager i bandet.

- Det har været en livsbekræftende og berigende, og også svær proces, og bandet glæder sig til nu til det næste skridt: At dele musikken med publikum, siger Jo Dietrich.

Jo Dietrich Band giver releasekoncert fredag den 24. marts klokken 20.00 i Kulturhuset Pilegården i Brønshøj. Billetter kan reserveres via hendes hjemmeside www.jodietrich.dk, hvor man også kan høre debutsinglen ”Halvvejs“.

de Visme

Jo Dietrich er uddannet cand.mag. i pædagogik fra Københavns Universitet og blev sideløbende selvlært indenfor musikken.

Jo Dietrich Band består af Jo Dietrich (vokal), Nanamarie Reimer (kor), Nigel Tilbury (trommer), Torben Ibsgaard (guitar og keys), Svend P (trompet og keys) og Tonni Andresen (bas).