Råb og roning

Entusiasmen er til at få øje på i Roskilde Roklub, der har inviteret omkring 300 elever til skole-ol i roning fra torsdag morgen 23. marts.

Klubben har siden uge 4 undervist otte 6. klasser og seks 7. klasser i romaskinerne i Roskilde Roklub. Målet for enden af træningen er at løbe med sejren i dagens stævne, hvor alle klasser har en romaskine. Samlet om en maskine skal de i fællesskab ro 4000 meter så hurtigt som muligt. Hver roer må kun ro 20 tag ad gangen, hvorefter en ny klassekammerat overtager maskinen og knokler videre, mens de øvrige tæller tag og hepper energisk.

Eleverne kan følge fremskridtene, der bliver projekteret op på et lærred for enden af salen, hvor hvert eneste holds indsats afspejler sig i en båd i bevægelse hen over lærredet. Det er tydeligvis et initiativ, der kan motivere eleverne fra både Absalon Skole, Sct. Jørgens Skole og Skt. Josefs Skole, for lydtrykket er infernalsk efterhånden som bådene nærmer sig målet på lærredet.

- Man fanger virkelig alle på denne måde. Det er et fedt fællesskab, og eleverne viser en fantastisk gejst under konkurrencen, råber skoleroningsansvarlig i Roskilde Roklub, Eskil Bech-Pedersen, hen over larmen fra den tætpakkede sal.