Gustavs app er en stor hjælp til alle klubber og medlemmer

Frazer er navnet på Gustav Dan Andersens app. Projektet har undertitlen: Life’s too Sport.

En bevægelse med tommelfingeren på telefonen kan bruges til at finde en kæreste, men et swipe på den rigtige app kan også vise vej til din yndlingssport eller måske et fællesskab for gåture.

Gustav Dan Andersen griber sin telefon og klikker sig hurtigt ind på Frazer. Her tilmelder foreninger og klubber sig for en pris, der begynder ved 39 kroner om måneden. Som bruger opretter man en profil gratis, man markerer sine favorit-sportsgrene og søgningen begynder.

Nu kommer der forslag frem, og tommelfingeren viser vejen frem og tilbage, og til sidst kan man gennemgå de foreninger, som man undervejs har markeret med et hjerte.

En nymoderne dating-app

- Det er både nemt og intuitivt og finde frem til, det man har lyst til at prøve. Jeg kalder det en nymoderne dating app - bare for sportsklubber og deres medlemmer, lyder det fra Gustav Dan Andersen.

Det er kun to uger siden den 24-årige iværksætter og direktør lancerede appen Frazer, og der er ikke én af de foreninger og klubber, han har kontaktet, som har takket nej til tilbuddet om at købe sig en plads på hans nye alt-i-en platform.

Nu går han efter organisationerne. Der venter et møde med DGI, ligesom Kultur og Fritid i Næstved Kommune er begejstret.

- Du kan se billeder af holdene og finde alle oplysninger om klubben. Vi har også en pakke der kan håndtere kontingenter, så man kan melde sig ind med det samme. Foreninger gider ikke administration, og det kan vi tilbyde med en pakke til 99 kroner om måneden. Den løsning åbner også mulighed for at lave andre ting. Blandt andet events, siger Gustav Dan Andersen.

Det bedste tilbud

Han kender alt til de i forvejen kendte og besværlige klubmoduler, og han ved også, at hans system kan åbne øjnene for brugere, som eksempelvis kun tænker HG og NIF, når de skal finde en fritidsaktivitet.

Frazer viser vejen til andre og for den enkelte måske ovenikøbet bedre tilbud, og på de måde virker appen som en markedsføring for det hårdtprøvede foreningsliv, som mistede mange medlemmer under pandemien.

Idé skabt på uddannelsen

Gustav Dan Andersen er en del af iværksætterfællesskabet på Remisen Næstved. Han har læst til finansøkonom og har en bachelor i innovation og entrepreneurship. I uddannelsen afprøvede han ideen med forenings-appen sammen med to studiekammerater.

Da de blev færdige for godt et år siden var det kun Gustav Dan Andersen, der ville arbejde videre med de dybdegående studier, der har kortlagt det klare behov for “stedet” hvor foreninger og medlemmer finder hinanden.

Life’s is too sport...

Gustav har selv dyrket forskellige sportsgrene. Han har det sorte bælte i Kung Fu og brænder for klublivet og den indlysende betydning fælleskab og motion har for menneskers trivsel og sundhed.

Navnet Frazer kom til ham. Det lød bare godt, og undertitlen: Life’s too sport. Den lægger bevidst meget tæt op af den kendsgerning, at livet også kan synes for kort.

24-årige Gustav Dan Andersen er gift, har en datter på et år og familien bor i et hus ved Dyves Bro med fjordudsigt.

Film med fantasi til børnene

Iværksætteren er født med en sælgers talegaver. Det er vigtigt for ham, at livet skal leves fuldt ud. Hans far bor i Taiwan og har en andel i Frazer, ligesom far og søn er medejere i Studio Virtasia i Vietnam. Det er et firma, der laver animationsfilm til børn.

- I dag har man så travlt med arbejde, og det betyder, der er mindre tid til børnene. De bliver parkeret med en iPad. Vores film er produceret sådan, at de både får en fortælling og noget de selv skal løse. Det er vigtigt, at børn selv kan fantasere, siger Gustav Dan Andersen.

Håber at få 5.000 klubber med i 2023

Han arbejder selv fuld tid med Frazer og hustruen står for den danske opfindelses udbredelse på SoMe.

- Der er 60.000 klubber i Danmark, og cirka to millioner mennesker er medlem af en klub. Vi har et stort potentiale, og jeg forventer og håber, at vi i løbet af 2023 har 5.000 klubber med i Frazer-appen, siger Gustav Dan Andersen.

Frazer er hans andet barn. Han er først og fremmest opsat på at klubberne bliver tilfredse, og så skal de 25.000 kroner, der foreløbig bruges på markedsføring af opfindelsen også meget gerne dækkes.

Verden venter

Han er heldig, at udviklingen af projektet hidtil ikke har kostet mere end han selv har kunnet betale. Derfor har han også sat priserne lavt.

- Penge betyder ikke alt, for så havde jeg satset på en ligegyldig netbutik. Jeg går efter at skabe noget, som jeg bliver så tilfreds med, at jeg ikke får lyst til at sælge det. Om ti år håber jeg stadig, jeg arbejder med Frazer. Og til den tid må det gerne være verdensomspændende, slutter Gustav Dan Andersen.

På den lidt kortere bane ligger Norge og Sverige først for. Her minder klub- og foreningslivet meget om det danske.

Foto: Jan Jensen
Foto: Jan Jensen