Lige ved og næsten for FCR i Esbjerg

Ronny Larsen - hér i duel med Esbjergs Jonas Mortensen - gjorde det godt i starten af kampen, men faldt siden lidt ud. Foto: Kasper Nørgaard Hansen

FCR-cheftræner Jack Majgaard havde fredag talt om, at de første 20 minutter handlede om at holde stand - mod det kraftige pres, der alt andet lige ville komme fra Esbjerg til en start.

Men faktisk var det udeholdet, som lagde bedst fra land de første syv-otte minutter. Offensivfolk som Karlo Trkulja og Ronny Larsen formåede flere gange at at presse og stresse Esbjerg-forsvaret, og det gav et par optræk til farlige chancer.

Efterhånden begyndte værterne dog at overtage spillet, og efter et par småfarlige hovedstødschancer omkring det 10. minut, var det to minutter senere meget nær gået galt for FCR.

Nicklas Strunck fik for god tid med bolden et par meter uden for Roskildes felt; han tog et par træk og hamrede så til kuglen, som strøg få centimeter uden om den fjerneste stolpe. Her var gæsterne bestemt ikke uheldige.

Efter 28 minutter var det atter en gang Strunck, der trykkede af fra distancen, men denne gang måtte Marco Brylov i buret ned i en flot redning ved forreste stolpe for at forhindre en scoring.

Uden at FC Roskilde på nogen måde var presset fuldstændig i bund, lå det alligevel i luften, at skulle der komme en scoring i 1. halvleg, ville den komme til Esbjerg - og det skete så efter 36 minutter:

Et indlæg fra højre side havnede ved bagerste stolpe hos Jesper Lauridsen, som herfra headede bolden tilbage igen til modsatte stolpe. Hér stod Mads Larsen lidt for fri og kunne uden de store problemer heade bolden i nettet til 1-0.

Få minutter efter havde Larsen så meget nær fordoblet føringen, da han fik en halv friløber - men Marco Brylov i målet diskede op med en flot fodparade.

Straks fra starten af 2. halvleg duftede det af lidt for FCR, da Andreas Maarup og Marius Qvarnstrøm kombinerede sig fint igennem Esbjerg-forsvaret, men akkurat før sidstnævntes tværpasning kunne nå Mads Skøtt midt for mål, kom en Esbjerg-fod i vejen.

Bedst som man troede at gæsterne måske var ved at komme bedre med, begik netop indskiftede Oliver Lassen til gengæld en gigantbrøler ved at spille Esbjergs Emil Holten helt fri med dét, der lignede et forsøg på en tilbagelægning. Og Holten kunne uhindret udplacere Marco Brylov fra kanten af feltet.

2-0 og så var det i en grad op ad bakke for de i forvejen undertippede roskildensere.

Til gengæld havde gæsterne vel efterhånden alt at vinde, og den på papiret offensive 3-4-3-opstilling - som det meste af kampen reelt mere havde set temmelig afventende ud - skulle nu til at vise sig reelt målsøgende.

FCR havde da også bolden utrolig meget i kampens sidste fjerdedel - men sjældent blev det mere end halvfarligt. Simon Holden fik f.eks en pæn chance på en nedfaldsbold, men ramte kuglen helt skævt, så den trillede 10 meter forbi mål.

Man skulle helt hen til kampens 80. minut, før der rigtig skete noget. Først havde indskiftede Lucas Martinsen et hårdt spark på mål efter at have trukket ind i banen.

Esbjerg-keeper Lukas Jonsson parerede, men bolden forblev på FCR-fødder, og 20 sekunder senere fik Oliver Skholnik bolden midt på værternes bane. Han tog et par træk og afdriblede en mand, inden han drønhårdt sparkede bolden fladt i mål fra 20 meter.

En flot scoring, og så levede kampen igen, men Oliver Lassens spark med det kolde venstre - som keeper Jonsson ikke havde de store problemer med - var det tætteste holdet kom på en udligning.