Stolt Højlund stråler af lykke efter hattrick

Rasmus Højlund kronede sin første start på A-landsholdet med et hattrick - og fik opfyldt en drengedrøm.

Rasmus Højlund var jublende glad, da han med kampbolden mellem hænderne gjorde status over sin første A-landskamp fra start, der endte med et hattrick i 3-1-sejren over Finland.

- Det er en drengedrøm, og jeg er så pissestolt, siger Rasmus Højlund til TV 2.

- Jeg var lidt nervøs, men jeg glædede mig også rigtig meget til kampen. Jeg føler, jeg har haft gang i nogle gode måneder i Atalanta, og jeg følte mig klar til det her. Så det var bare med at komme ud over stepperne.

I gennem hele kampen viste han stor målnæse, ekspertise i forskellige typer afslutninger og god fysik og bevægelse. Til publikums udelte begejstring.

- Det her er den fedeste oplevelse indtil videre. Det var megafedt, og det er noget, jeg har set frem til hele mit liv. Det er så stor en drøm at starte inde i Parken, siger Rasmus Højlund til TV 2.

Han scorede sit første mål til 1-0 efter 21 minutter, da han timede sit løb til et indlæg perfekt og stødte bolden i mål fra kanten af det lille felt.

I anden halvleg bragte han Danmark på 2-1 efter 82 minutter - denne gang igen tæt under mål, men på hovedet - før han i overtiden tæmmede et afrettet indlæg med brystet og sparkede bolden over i det lange hjørne.

Undervejs brændte han en mulighed alene med finnernes målmand Lukas Hradecky og måtte også se keeperen redde et af sine hovedstød på flotteste vis.

/ritzau/