Motorvej delvist spærret på grund af skade

Afspærringen fimdes ved afkørsel 11 på Holbækmotorvejen ved Roskilde.

To spor på Holbækmotorvejen ved Roskilde var onsdag delvist spærret i østlig retning, dvs. ind mod København, fordi der skete skader på vejbelægningen.

Afspærringen var sat op mellem afkørsel 11 (Roskilde SØ) og 12 (Roskilde S) og skyldtes, at dele af motorvejen havde hævet sig og havde slået revner.

Forsyningsselskabet Fors A/S er for tiden ved at få ført fjernvarme til Vindinge, og det kræver, at hovedledningen fra varmeværket i Roskilde skal bores under Holbækmotorvejen.

Sjællandske Nyheder har været i kontakt med Fors, som bekræfter, at skaden på motorvejen skete i forbindelse med underboringen.

Ifølge Fors kan den slags skader opstå, når der som i dette tilfælde er tale om en “styret underboring”, hvor man skal i en bestemt retning. Da entreprenøren blev opmærksom på problemet, blev arbejdet indstillet.

Sjællandske Nyheder har tidligere beskrevet, at der har været en del udfordringer forbundet med borearbejdet.

Som det ses på billederne, havde vejen kun hævet sig en lille smule, men det kan stadig være farligt, når man kommer kørende med 110 km/t. Derfor valgte Vejdirektoratet at spærre to ud af tre spor.

Vejdirektoratet sendte en advarsel ud på Trafikinfo onsdag ved 11-tiden og varslede ved 16-tiden varslet om kø og forlænget rejsetid på 10 minutter, mens asfalten blev repareret.

Klokken 17 blev spærringen ophævet, og ifølge Vejdirektoratets Trafikcenter er håbet, at det vil være muligt at afvikle trafikken normalt.

Keglen på sættevognen markerer, hvor det er, at motorvejen har hævet sig og har slået revner.
Udsigt fra broen på Vindingevej ved afkørsel 11.
Det er her, at borearbejdet foregår. Motorvejen kan anes i baggrunden.