Tilfreds med at storcenter droppes

Frederikssund Kommunes borgmester er godt tilfreds med, at M. Goldschmidt Holding har droppet planerne om Hillerød Storcenter, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- For min egen detailhandels vedkommende er jeg glad for, at det ikke bliver den slags butikker, der kommer, som beskrevet i planen for storcentret. Men jeg synes, det er lidt ærgerligt, at bigbox centret ikke bliver til noget. Jeg havde faktisk håbet på det koncept, som jeg tror kunne have beriget det nordsjællandske handelsliv, siger Frederikssund-borgmester John Schmidt Andersen (V).

John Schmidt Andersen afviser dog pure, at Frederikssund er en af fem kommuner, der har nedlagt veto mod storcenter-planerne, som han har noteret sig, at Hillerøds borgmester Dorte Meldgaard (K) skulle have udtalt:

- Frederikssund har ikke nedlagt veto. Vi har bare ønsket at komme i dialog, fastslår han.

I VVM-redegørelsen tilknyttet kommuneplantillægget for storcentret vurderede ingeniørfirmaet MOE A/S, at etableringen ville føre til en reduktion i dagligvarehandlen i Frederikssund Kommune på 1 procent, mens omsætningen af udvalgsvarer ville falde 5 procent svarende til 40 millioner kroner.