Gik lige fra retten til et nyt indbrud

Dagen efter at en 36-årig mand fra Hvidovre var blevet idømt 60 dages fængsel for et lignende forhold, begik han torsdag i Allerød et nyt indbrud. Det kostede ham fredag fem måneders fængsel til omgående afsoning.

Kl. 10.43 torsdag fik Nordsjællands Politi en anmeldelse om, at der gik en mistænkelig mand rundt i kvarteret ved Sandholmvej i Lillerød.

"Manden gik rundt, som om han ikke havde rent mel i posen," forklarer specialkonsulent i Nordsjællands Politi, Christian Have.

En patrulje blev derfor sendt til stedet, og den fandt manden, der virkede påvirket af alkohol og/eller stoffer, med både smykker, værdipapirer, mønter og sedler på sig.

"Manden indrømmede, at han havde tingene fra et nyt indbrud, men han kunne på grund af sin omtågede tilstand ikke forklare, hvor han havde begået indbruddet," fortæller Christian Have.

Kl. 15.49 indløb der dog så en anmeldelse om et indbrud på Sandholmvej, som skulle have fundet sted imellem kl. 10.30 og 15.30. Og da politiet granskede, hvad der var blevet stjålet der, viste det sig, at stemme overens med, hvad man havde fundet på den anholdte mand.

Fredag blev han så fremstillet i grundlovsforhør i retten, hvor han fik mere end fordoblet sin 60-dages straf fra et par dage før, så han altså nu skulle i fængsel i fem måneder. Og denne gang fik han ikke lov til at gå ud igen, men blev ført direkte til cellen.