Rudersdal-musketerer til EM

Rudersdal-fægterne Sofus Bovin og Nicolai Alexandersen er to af de unge atleter, der skal repræsentere Danmark i EM på herrekårde i Maribor fra den 24. - 28. februar.

Det er første gang i Rudersdal Fægteklubs otteårige historie, det lykkes klubben at få udtaget fægtere til landsholdet, og det træner Knud Skadborg i sagens natur særdeles tilfreds med.

"Både Sofus og Nicolai har vist en forrygende fremgang i det seneste år, og er begge meget interessante talenter for landstræner Ferenc Toth," fortæller Knud.

"Herrekården er kommet ind i varmen hos Team Danmark efter 7. pladsen ved VM for hold i sommer, så nu er det afgørende at få sikret fødekæden frem til OL i Tokyo 2020.

Både Nicolai og Sofus har potentialet til at blive stærke fægtere på internationalt niveau, og vi er i klubben meget stolte over, at de allerede er kommet så langt."

Sofus Bovin har senest vundet sølv ved DM for kadetter i U17, mens Nicolai Alexandersen i november 2014 opnåede en fantastisk flot 3. plads ved det europæiske "cadet circuit"-stævne i Ankara blandt mere end 100 fægtere fra 18 nationer.

Den individuelle konkurrence løber af stabelen onsdag 25. februar. Målsætningen er for begge fægtere en placering i 16-delsfinalerne, da det er deres første internationale mesterskab.

Fredag 27. februar repræsenterer de Danmark i holdkonkurrencen sammen med Mads Berg og Rasmus Gram Weirup fra Hellerup Fægteklub.

Forberedelserne har været intense med seks ugentlige træningspas i et samarbejde mellem Rudersdal Fægteklub og landstræneren, så det et bliver en spændende uge for Rudersdal Fægteklub, der krydser fingre for, at de unge talenter får en stor oplevelse.