Uddannelsesudvalget vil ikke samle overbygningen i Haslev

Mere end 200 mennesker demonstrerede tirsdag fra klokken 16.30 foran rådhuset i Rønnede imod lukning af overbygningsskolerne.

- Prøv nu og lyt, vi nægter at flyt´, prøv nu og lyt, vi nægter at flyt', råber eleverne foran indgangen til byrådssalen, da Hans Jørgen Hansen fra Dalby overrækker en gaveindpakket kasse med 1.745 underskrifter imod lukning af overbygningen på Bavneskolen og Møllevangsskolen.

- Tak for jeres engagement, vi har fået rigtig meget indput til at få kigget på skolestrukturen for hele kommunen, ikke bare Midtskolen, siger formanden for uddannelsesudvalget Jonas Kristinsson (V), der er modtageren af de mange underskrifter.

Initiativet til demonstrationen kommer fra elevrådsformand Malthe Gerner Nielsen, der går i 8. klasse på Møllevangsskolen. Og ude i menneskemængden er der elever, forældre og helt almindelige borgere.

- Jeg har to børnebørn i syvende og niende klasse på Bavneskolen. De har ikke brug for at blive flyttet til Haslev. Det her er et anslag imod lokalsamfundet, som vil få huspriserne til at falde i et område, der ellers kun vil ligge et kvarters kørsel fra supersygehuset i Køge. Det er så uigennemtænkt, jeg tror virkelig, det er kommet bag på politikerne, hvor stor modstanden er, siger Hans Erik Hansen fra Dalby

Kan ikke godkendes

På det efterfølgende møde kunne uddannelsesudvalget ikke godkende den fremlagte tids- og handleplanen.

Udvalget anerkender henvendelsen fra skolebestyrelsen på Midtskolen, men kan ikke imødekomme skolebestyrelsens ønske om en samling af overbygningen på afdeling Sofiendal, står der i beslutningen.

Udvalget har nu igangsat en proces, der tilgodeser analyse, dialog og inddragelse i forhold til organisering og indhold på skolerne samt en evaluering af den nuværende skolestruktur, da udvalget finder det vigtigt med en grundig analyse, dialog og debat om disse emner.

På Uddannelsesudvalgets møde den 23. marts 2015, drøftes den videre proces som temaemne.