Posten lukker og flytter

POST dANMARK Postarbejderne ved Distributionscenter Frederiksværk fik onsdag morgen besked om, at deres arbejdsplads flyttes til Helsinge.

Tillidsrepræsentant Tommy Rasmussen udtaler i den anledning:

"Det er vi selvfølgelig kede af, vi ville helst bevare de lokale arbejdspladser. Post Danmark er ude i en hård konkurrence, og der sendes mindre og mindre brevpost. Man forsøger at tilpasse sig markedet ved at minimere omkostningerne. Vi havde frygtet lidt en personalereduktion, men det er heldigvis ikke tilfældet."

Der er 36 fastansatte samt 5-6 lørdagsafløse tilknyttet Frederiksværk Distributionscenter.

Indtil for 2-3 år siden havde Post Danmark også distribution fra Hundested, men her skete en sammenlægning med Frederiksværk.

Denne sammenlægning foregik også uden personalereduktion, oplyser tillidsrepræsentant Tommy Rasmussen.

Postmester Johnny Rasmussen understreger, at flytningen af distributionen i Frederiksværk til Helsinge ikke vil få nogen betydning for kunderne:

"Vi vil også forsætte med det nuværende personale. Flytningen sker ene og alene for at få en lavere husleje og opnå nogle stordriftsfordele. Også distributionskontoret i Gilleleje lukkes og flyttes til Helsinge."

Post Danmark har sat 1. juni som arbejdsdato for flytningen:

"Det bliver i hvert fald ikke før," fastslår Johnny Rasmussen.

Selvom distributionen samles i Helsinge, så er det ikke sikkert at postbudene behøver at møde hver dag i Helsinge:

"De skal i hvert fald ikke køre på cykel fra Helsinge til Frederiksværk. Selvom vi har el-cykler, så er der nok lidt langt. Måske laver vi nogle mindre lokationer i Halsnæs, hvor man kan køre ud fra på cykel eller knallert. Det er ikke helt på plads endnu, vi skal have kigget på logistikken."

Det gamle posthus i Frederiksværk, inklusiv tilbygning, ventes nu at blive sat til salg.