Bilshowet blev et tilløbsstykke

Jamen selvfølgelig blev det både en succes og en fest: Bilshow 2015 i Hillerød med tilføjelsen »Tulipaner & Traktement til alle besøgende«.

Og besøgende var der mange af både lørdag og søndag. Vejret er tilsyneladende fuldstændig ligegyldigt, for selv om det både regnede, sneede og var solskin, så var der mange, der ville kigge på ny eller brugt bil hos Hillerøds forhandlere. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Medlemmerne af Hillerød Bilby havde lagt sig i selen for at skabe det bedste bilshow, og der var 20 bilmærker blandt tilbudene af de nye biler. I mere end 30 år har Hillerød Bilby stået sammen om arrangementet, som oprindeligt var en samlet bilmesse, men som senere blev flyttet ud til de enkelte forretninger.

Hos Ove Jensen Biler på Lokesvej var der ekstra stor interesse for Årets Bil 2015, Citroën C 4 Cactus. Det er Motorjournalisternes Klub Danmark, der har tildelt bilen en overbevisende sejr. 19 forskellige biler har været igennem flere runder af testkørsel, og der var nomineret syv biler af de 21 jurymedlemmer.

Vinderbilen fik 148 point foran VW Passat med 87 og Ford Mondeo med 83. De øvrige nominerede biler var Opel Corsa, Nissan Qashqai, BMW 2-serie Active Tourer og Mercedes Benz C-klasse.

Ove Jensen har en forklaring på, at Citroën C 4 Cactus er foretrukket som Årets Bil 2015.

- Den er anderledes i både løsninger og udseende. Folk vil gerne skille sig ud, og med det nytænkende design på denne bil, får man, hvad man ønsker sig. Det er en meget attraktiv bil, og jeg tror, vi har solgt tre styks i dag. I det hele taget har weekenden været med spredt med hensyn til, om folk vil have dyre eller billige biler. Vi har solgt begge dele, og jeg vil kalde weekenden for særdeles succesfuld, siger Ove Jensen.

Om det var Citroëns invitation »Kom til speed dating og møde årets hug«, der gik rent ind hos kunderne, ved Ove Jensen dog ikke, men det var et faktum, at der var kø for at tale med forhandlerens sælgere, og der blev indgået flere købsaftaler, mens avisen var til stede, ligesom der blev sat en hel del lagkage til livs på førstesalen hos Ove Jensen.

Smilebåndet fik dog også motion, da en lille knægt spurgte sin far, om 150.000 kroner var mange penge for en Citroën.

- På ingen måde, min dreng, lød svaret.

Der var også grund til at trække på smilebåndet hos formanden for Hillerød Bilby, Jacob Jønsson.

- Jamen, de kolleger, jeg har talt med synes alle, det er gået fantastisk. Jeg har lige hørt, at Ove Jensen har solgt 12 biler i dag, søndag, og det tror jeg, er billedet hos mange af de andre forhandlere, siger Jacob Jønsson og tilføjer:

- Måske kom der flere gæster i lørdags, men om søndagen er det min vurdering, at der kom flere købsaftaler i stand. Personligt har jeg otte-ni sager, jeg skal have fuldt op på i løbet af mandagen, og det er vel ikke så tosset.