My Fair Lady i stramme tøjler

Hvis nerverne er lidt flossede hos skuespillerne i Møn Spillet, er der ikke noget at sige til det. Der er nu mindre end en uge til premieren, og derfor blev der også spillet på alle tangenter, da holdet bag »My Fair Lady« mødtes i Mønshallen søndag. Det var første gang, der var prøver på stykket samme sted, som det skal opføres, for hidtil har skuespillerne og resten af holdet øvet på Stege Skole.

Men søndag var der ingen vej udenom. Nu er det snart alvor, så det var på med kostumerne og op på scenen.

Søndag var al instruktion af skuespillerne overladt i den professionelle instruktør Johanne de Fine Licht hænder - og hun viste ingen nåde over fejl eller mangler på scenen. Selv den mindste detalje havde hun øje for - som for eksempel hvem der støver af hvor i en bestemt scene - og var hun ikke tilfreds, så blev scenen terpet igennem igen.

Stemningen var god under prøverne, og holder linjen til premieren, kan publikum vist roligt vente sig nogle muntre timer med Møn Spillet, som sidst var på scenen for to år siden med Frk. Nitouche. Det er de samme hovedrolleindehavere, der står i front denne gang: Gitte Aalbæk som blomsterpigen Eliza, der tages under kærlig behandling af professor Higgins (Svend Klarskov) i hans klare overbevisning om, at selv en rå diamant som Eliza kan poleres i en sådan grad - sprogligt i hvert fald - at hun kan narre både det bedre borgerskab og adelen til at tro, at hun altid har været en af dem.

Sjov og disciplin

Johanne de Fine Licht selv skelner ikke så voldsomt mellem, om det er professionelle skuespillere eller amatører, hun instruerer. For folkene bag My Fair Lady skal det bare ikke blive en sur pligt at komme til prøverne.

- Det vigtigste er at give dem troen på det og glæden. At få det løftet op, så de synes, det er sjovt at være med, men samtidig med respekt for disciplinen indenfor teatret, siger hun.

Møn Spillet øver videre resten af ugen på nær tirsdag. Generalprøven er fredag, og så går det løs med premieren lørdag den 21. februar klokken 14. Derefter spiller My Fair Lady søndag den 22. klokken 14, torsdag den 26. og fredag den 27. februar klokken 19, og til sidst lørdag den 28. februar klokken 15.