Dige bliver forhøjet efter Bodil

Familien Ross Andersen forhøjer 1,2 kilometer langt dige - det største og længste langs Roskilde Fjord - i Vænget i Jægerspris, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Arbejdet med at forhøje diget til 2,25 meter skal beskytte bygninger og marker mod højvande og stormflod, som vi blandt andet oplevede efter stormen Bodil i december 2013.

- Efter Bodil har Kystdirektoratet erkendt, at et dige på 1,80 meter ikke er højt nok til at holde vandet ude. Det nye dige beskytter borgerne Vænget og har sammenhæng med Neder Dråby Digelaug og det, de har lavet der, fastslår Jens Ross Andersen, der har været landmand i over 40 år på Tangbjergegård og er »konsulent« på projektet, han står for sammen med sine to voksne sønner Anders og Martin, der dyrker gårdens 32 hektar jord.

Projektet finansieres stort set ved, at familien får penge for at modtage ren jord, og de penge bruger de til at få etableret diget, hvor der skal flyttes 3-4000 kubikmeter jord.

- Det er stort set en nul-løsning økonomisk, fortæller Jens Ross Andersen, der også er Venstre-byrådsmedlem i Frederikssund, og som håber, at projektet er statsskuddet på, at andre også kommer i gang med at etablere diger ved fjordene.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis torsdag