Bal og trav

De er ikke helt gennemsnitlige, de tre, der har overtaget den gamle restaurant Skjoldgården på Ordrup Jagtvej ved travbanen i Charlottenlund.

I spidsen for det nye koncept står en markant kvinde med mange års erfaring fra restaurationsbranchen, nemlig Betina Ekman, der i 25 år var indehaver af den mexicanske restaurantkæde Chicos Cantina, og med på holdet har hun brødrene Knudsen -Steen og hendes ægtemand Carl Johan - der er tredje generation af Knudsen-familien i Kødbyen og i øvrigt opvokset på Hambros Allé i Hellerup.

"Vi vil skabe et sted, der skal danne rammen om gæsternes fest som en totaloplevelse med god mad, en stemning af pomp og pragt og ikke mindst fantastisk service her på travbanen", fortæller Betina, mens hun er i sving med at styre håndværkere, flytte rundt på møblerne og finde ud af, hvor skabet skal stå.

"De første reservationer er allerede i hus - konfirmationer, fødselsdage, modeshows og foredrag", lyder det, mens telefonen ringer endnu engang og bliver besvaret af trekløverets eventmanager, Vicky Voss Klinge, der også giver en hånd med, så Ballroom & Trotters kan stå klar til åbningen den 5. marts.

Lokalet renoveres med respekt for husets sjæl og tilføres lidt 60'er-kitsch, men endelig ikke for meget, som husdesigneren siger - det er Knudsen-brødrenes kusine, smykkedesigneren Gerda Lynggaard.

"Hun holder os i snor, så det ikke bliver for vildt", ler Betina, mens hun og brødrene hjælper hinanden med at hænge en lysekrone op over dansegulvet.

Der bliver fire scenepodier, plads til 195 spisende gæster, mulighed for at dele festlokalet op i fire mindre afdelinger - og fra alle kvadratmeter er der udsyn til travbanen gennem de enorme panoramavinduer.

I køkkenet bliver Steen den ansvarlige.

"Med titel af creative master chef", indskyder Betina.

Med ikke under to millioner måltider på samvittigheden og mange års erfaring som køkkenchef, bl.a. på Widex i 18 år, og kantinebestyrer har han en vis erfaring at trække på og tilbereder 'alt' - fra den intime gourmetmiddag til de helt store firmaarrangementer. Og mange af dem med mad fra grill.

"Som ung slagtersvend var jeg i USA og besøgte noget familie, der tilberedte meget velsmagende kød på en kuglegrill. Det havde jeg ikke set før. Det viste sig at være en Weber-grill, og da agenturet et par år efter blev givet frit, tog jeg Weber'en til Danmark. Det var i slutningen af 1970'erne. Nu står den overalt", smiler Steen.

Smil, latter og lune bemærkninger fylder luften, når de to slagterbrødre fortæller om deres mange år i Kødbyen og såmænd også på travbanen.

Storebror Carl Johan, bedst kendt som Knudsen, husker, hvordan de løb rundt og legede her lige uden for vinduerne.

"Vores far havde travheste dengang, men som voksne er vi ikke kommet her. Nu er vi tilbage, og det er noget af en drøm at kunne åbne et sted som dette".

Ballroom & Trotters vil i første omgang kun kunne bookes til arrangementer, men når stedet er løbet godt i gang, er det Betinas plan at åbne for særlige tilbud om torsdagen.

"Er vejret fantastisk, vil vi servere lobster og champagne på terrassen, andre gange vil vi servere husmandskost for hele familien eller invitere til festlige temaaftener. Vi vil skabe et sted, hvor alle har lyst til at komme. Stedet vil også komme til at fungere som bindeled mellem kunstnere, der har brug for et sted at mødes og netværke og sammen skabe sig som de originaler, de er", smiler hun.

Men inden da er der nok at se til. En hjemmeside arbejdes der også på, og den er meget snart klar på adressen www.balltrott.dk.