Latterfuld fodbold i Ishøj

»Fodbold for sjov« er navnet på Ishøj Sundhedscenters nye hold, hvor borgere med forskellige udfordringer får mulighed for at få let motion og store grin.

Hver onsdag kl. 15-16 mødes en flok friske Ishøj-borgere for at spille fodbold. De gør det for at få gang i både ben og resten af kroppen, men i særdeleshed også for at have det sjovt sammen.

»Jeg tænkte, jeg er for gammel til det her. Da jeg kom første gang, blev jeg så begejstret, for vi får jo pulsen op i en time, og vi får grinet og sparket. Jeg er ikke god til fodbold, men jeg kan da løbe ind i folk og drible lidt rundt. Det greb mig så meget, at jeg har gjort det lige siden,« siger 74-årige Jørgen Helge Skov.

Jørgen er ikke den eneste, der troede, at en dribletur og spark på mål hørte fortiden til. Han skulle nemlig bruge nogle forsøg på at overtale sin kammerat Anders til at deltage.

»Han spurgte mig 35 gange, inden jeg til sidst følte mig overtalt til at spille fodbold - det er jeg meget glad og taknemmelig for. Jeg synes, det er super. Vi har nogle dejlige rammer, og det sociale i det er fantastisk,« siger Anders Nielsen Dinesen.

Sjovt for alle

Det er Ishøj Sundhedscenter, der står bag initiativet »Fodbold for sjov«.

»Vi vil gerne gøre noget for vores borgere med forskellige udfordringer. Mange gange er det sådan, at hvis man har været gennem for eksempel en hjerteoperation, så er man lidt utryg i forhold til at prøve sig selv af. Her har vi så muligheden for at gøre det i nogle trygge omgivelser, hvor man som medspiller passer på hinanden. Vi er gode ved hinanden, og vi har det sjovt,« siger Claus Borup Skovsgaard, som er projektleder på »Fodbold for sjov«. Han understreger, at alle kan være med uanset alder, køn og fysisk niveau.

Sundhedscentret har i samarbejde med den lokale fodboldklub SB 50 fået en træner tilknyttet, og han fortæller at programmet er tilrettelagt, så alle kan deltage uden tekniske eller fysiske forudsætninger.

»Vi varmer op 10-15 minutter i stille og roligt tempo. Vi tager hensyn til, at der kan være borgere med diverse skavanker. Vi har haft hjertepatienter, borgere med KOL og arbejdsskader, og borgere, der, som jeg, har fået kunstig hofte og går og venter på at få to nye knæ. Der bliver taget hensyn til, at det bliver ikke alt for hårdt eller voldsomt. Det handler om, at man får rørt sig, og det primære er, at man ikke kun får rørt kroppen, men også lattermusklerne,« siger fodboldtræner Kim Herskov.

Anders Nielsen Dinesen fortæller på denne måde, hvad »Fodbold for sjov« betyder for ham.

»Jeg er jo gammel fodboldspiller, og jeg vil gerne lave nogle finter og forskellige ting, men det mislykkes som regel. Men vi har det jo hyggeligt og sjovt, og vi kan grine sammen, og det er også meget værd.«

Der er i øvrigt stadig plads på holdet. Vil man med, skal man kontakte Ishøj Sundhedscenter.