Christine Antorini fik inspiration på Klaverfabrikken

Undervisningsminister Christine Antorini gæstede mandag formiddag kulturhuset Klaverfabrikken i Hillerød.

Hun havde selv kontaktet Klaverfabrikken, fordi hun ønskede at se nærmere på stedets arbejde med åben skole, som er en af fem hjørnesten i den nye skolereform.

Under det halvanden time lange besøg blev ministeren præsenteret for fire af Klaverfabrikkens skoletilbud: klanggalleriet i Bredevang Cisterne,

Verdens Brændpunkter, hvor musikere gæster skoler, billedkunstprojektet 'sy vægge' og teatergruppen Mutter Grib, som denne dag havde besøg af elever i 0.x fra Hillerød Vest Skolen (Ålholm).

På Klaverfabrikken er glæden for besøget stor, fortæller Jens Jepsen i en pressemeddelelse:

"Det er altid en god fornemmelse, at der bliver lagt mærke til det, man laver, og det, man brænder for. Christine Antorinis besøg var på egen opfordring, og vi vil naturligvis med glæde vise vores forskellige projekter frem. Alle fire skoleprojekter, hun oplevede, vakte stor begejstring og fik stor ros med på vejen. Et besøg som dette giver mod på mere og energi til at fortsætte arbejdet med at skabe kultur og oplevelser for byens skolebørn".

Christine Antorini roste Klaverfabrikkens arbejde med skolereformen - både idet kulturen bliver brugt som et levende redskab til at nå læringsmålene, og fordi der var tilbud til alle lige fra 0. klasse til de gymnasiale uddannelser. Mdt

- Klanggalleriet på Bredevang Cisterne er et sanseligt musikprojekt rettet mod indskolingen. Projektet finder sted i Klaverfabrikken nye scene- og udstillingsrum Cisternen på Bredevang i østbyen. - Verdens Brændpunkter er et musik- og samfundsfagligt projekt rettet mod udskolingen. Klaverfabrikken uddanner musikere med rod i lande, som er i mediernes fokus på godt eller ondt. Musikerne besøger skolerne og debatterer samfund, politik, religion og kultur. Til sidst mødes eleverne på Klaverfabrikken og oplever en koncert med musikerens orkester. Projektet har haft stor medvind og udbydes i bl.a. København, Frederiksværk, Göteburg og Malmø.- Sy vægge er et billedkunstprojekt i samarbejde med Klaverfabrikken og Hillerød Biblioteks kulturformidler, Karen Elsebeth Jensen. Eleverne ser en udstilling på Hillerød Biblioteket og efterfølgende gæster eleverne Klaverfabrikken og leger selv med elementerne.- Mutter Grib er en gruppe af otte frivillige, pensionerede daginstitutionsledere, som dramatiserer lokalhistoriske anekdoter sammen med børn.