Minister så elever lære af kulturen

Undervisningsminister Christine Antorini (S) besøgte i går Klaverfabrikken for at se, hvordan Hillerød på eksemplarisk vis bruger Åben Skole-delen af læringsreformen, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Ved Åben Skole forpligter kommunerne sig til at sikre et samarbejde mellem skolerne og det lokale idræts-, kultur- og musikliv.

- Klaverfabrikken har lange, mangeårige traditioner fra det her. Det er eksemplarisk. Her har man gode typer af samarbejde, som andre skoler i landet må kigge efter og stjæle inspiration fra, siger Christine Antorini.

Klaverfabrikken har i 15 år haft tilbud til skoleeleverne og tilbyder i dag otte forskellige partnerskabsaftaler til skolerne. I går så ministeren først en præsentation af Klang Eksperimentarium, hvor børnene lærer at få magt over deres stemmer og rummet i en gammel, underjordisk vandcisterne med undervisning af professionelle musikere.

Dernæst blev hun introduceret til Verdens Brændpunkter, hvor eleverne gennem et personligt møde og musikalske oplevelser, i går med musikeren Moussa Diallo fra Mali i Vestafrika, får indsigt i og forståelse af verdens konflikter.

Der var også tid til at se et vægprojekt med biblioteket som kunstformidler. Her producerer eleverne en collage. Tilbage på skolen skriver de novelle om den og arbejder videre.

Til sidste besøgte hun fortælleprojektet Mutter Gribs Hule, der er for de mindste elever.

- Det er meget forskellige, men gode eksempler på, hvad åben skole kan indbyde til af samarbejder. Det skal ikke bare være en god oplevelse, børnene skal også blive dygtigere, siger Christine Antorini og tilføjer:

- Det handler om læring i sidste ende. Ikke bare kultur, men at bruge kultur som døråbner til, at eleverne bliver dygtigere i andre fag.