Koryfæer: Ned med billetpriserne i Premier League

Fodbold skal være for de ægte fans, så nu skal billetpriserne på de engelske stadioner dumpes.

Sådan lyder budskabet fra en række tidligere engelske topspillere, efter tv-rettighederne til Premier League tirsdag blev solgt for en rekordsum på cirka 51 milliarder for tre sæsoner mellem 2016 og 2019.

Gary Lineker, der har en fortid som målsluger og anfører for det engelske landshold, råber efter billigere billetter på Twitter.

- Fem milliarder pund for den nye Premier League tv-aftale. Sporten er overskyllet af penge. Sæt priserne ned og giv de rigtige fans råd til at komme til kampene, skriver Lineker.

Han bakkes op af den mangeårige Liverpool-spiller Jamie Carragher og den tidligere Arsenal-spiller Ian Wright.

- Med de penge, der er involveret, skal billetpriserne - især for fans på udebane - ned. 20 pund for 20 udekampe, skriver Jamie Carragher på Twitter.

- Jeg synes, at man skal lukke fans'ene ind for "a tenner" (10 pund, red.). Det er de eneste mennesker, der ikke er blevet belønnet, skriver Ian Wright.

Billetpriserne i Premier League har længe været kritiseret for at være alt for høje, så personer med en gennemsnitsindkomst har svært ved at få råd til at gå til fodboldkampene.

Billetpriser til helt almindelige kampe på helt ordinære pladser ligger i mange klubbers tilfælde omkring 400 kroner.

Det er tv-stationerne Sky og BT, der har købt Premier League-rettighederne for 2016-2019. De to kanaler betaler 70 procent mere, end kanalerne gør i dag for selv samme rettigheder.