Tidspres på 900 nye boliger

Det bliver ikke uden visse sværdslag, at investor bag Hillerød Storcenter, M. Goldschmidt Holding, kommer til at opføre de 900 nye boliger som afløser for det aflyste storcenter. Investoren ønsker at gå i gang med at bygge de 900 nye boliger på Møllebrogrunden i Hillerød til efteråret og har givet Hillerød Kommune tre måneder til at udarbejde en lokalplan for projektet. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Men så let kommer det måske ikke til at gå. Forvaltningen i Hillerød Kommune tager forbehold for tidsfristen, da detaljerne endnu ikke er kendte.

Foruden at komme hurtigt i gang ønsker M. Goldschmidt Holding samtidig en genforhandlig af priserne på den jord, investoren har købt af Hillerød Kommune. Prisen skal ned.

- Der er nu gået ni år med politisk tovtrækkeri, og forudsætningerne har ændret sig, siger administrerende direktør i M. Goldschmidt Holding, Mikael Goldschmidt, der også henviser til, at byggeriet vil give Hillerød Kommune øgede skatteindtægter i omegnen af 100 millioner kroner i kraft af flere indbyggere.

Borgmester i Hillerød, Dorte Meldgaard (K), kan godt forstå, investoren gerne vil i gang, men understreger, at politikerne først skal drøfte boligplanerne på møder i dag.

- Vi kan jo ikke træffe en endelig beslutning, men kun give udtryk for, om vi synes, det er en interessant tanke med boliger. Nu er de kommet med et oplæg, og det er det, vi tager udgangspunkt i, når vi tager en drøftelse med bygherren, siger borgmesteren.