Et tværsnit gennem den internationale glaskunst

En stor, farverig, hængende glasskulptur, skabt specifikt til det katedral-agtige vinduesparti på Hempel Glasmuseum ved Nykøbing Sjælland af den kendte, spanske glaskunstner David Magan, vil kunne ses langvejs fra og virke som markant, tre-dimensionel invitation til den stort anlagte, internationale jubilæums-udstilling »Colours«. Der er fernisering 2. maj.

- David Magan har arbejdet på sit værk i et par år specielt til »Colours«. Det er et farvestærkt signaturværk med stor signalværdi, siger Bodil Busk Laursen, formand for Hempels Kulturfond, til dagbladet Nordvestnyt.

»Colours« markerer på én gang 50-året for, at den kunst- og kultur-interesserede fabrikant J.C. Hempel, stiftede museet på Anneberg Stræde og 100-året for grundlæggelsen af Hempels maling-koncern.

Udstillingen »Colours« vil rumme værker af 13 højt anerkendte, internationalt efterspurgte glaskunstnere, der arbejder i nogle af de lande, hvor Hempel har afdelinger.

Bodil Busk Laursen har sammen med Susanne Jøker Johnsen håndplukket kunstnere fra Kina, Japan, Spanien, USA, England, Indien, Polen, Argentina, Tyskland, Italien og Rusland.

- Udstillingen er et tværsnit gennem den internationale glaskunst for tiden, siger Bodil Busk Laursen til Nordvestnyt.