Ti kasser med uundværlige, fantastiske sager

På Børneafdelingen på Hillerød Hospital er legetøj en nødvendighed. Til at fordrive tiden i venterummet - men også til at aflede børnenes opmærksomhed på nogen af de ting, der foregår på hospitalet.

- Når vi stikker børnene og gør andre ting, som ikke er særligt rare, er det godt at kunne give børnene en lille præmie, fortæller sygeplejerske Lise Fritzbøger.

Derfor er hun begejstret over at kunne fortælle til Frederiksborg Amts Avis, at Børneafdelingen i denne uge fik ti flyttekasser fulde af legetøj fra netlegetøjsbutikken Lirumlamrumleg.dk, som ejes af Anja Lytzen og ligger i Hornbæk.

- Vi er lykkelige, og det er børnene også, siger Lise Fritzbøger.

En del af legetøjet er til børneafdelingens legerum, og en del er små gaver, der kan deles ud til børnene, når de er indlagt.

- Det er små æsker med Lego, små tasker, små perleæsker, små æsker med biler, halskædesæt, spejle og alle mulige andre ting. Det er nogle rigtig gode ting at give vores børn, der ligger i sengen. Det er dejligt, vi har noget vi kan give dem og som kan aktivere dem. Det er helt uundværlige, fantastiske ting, siger hun.