Bad om cigaret: Hjemløs banket og smidt i vandet

To unge mænd gik tidligt lørdag morgen med slag og spark løs på en hjemløs mand ved søerne i det centrale København. Efterfølgende smed de ham i det iskolde vand og forlod stedet.

- Han beder angiveligt om en cigaret, og det giver dem tilsyneladende anledning til at slå og sparke ham. Det er ikke noget, de selv har oplyst, men det er, hvad vidner og manden selv har fortalt, siger den centrale efterforskningsleder Kenneth Jensen, Københavns Politi.

Volden gik ud over en 34-årig polsk mand, der ikke har nogen fast adresse.

Han er nedkølet efter opholdet i det kolde vand, og derfor er han indlagt på sygehuset, hvor lægerne også undersøger ham for skader efter volden.

Manden bliver lørdag afhørt af politiet.

De to formodede gerningsmænd, der er sigtet for grov vold, har senere lørdag været fremstillet i grundlovsforhør, hvor de begge er blevet varetægtsfængslet i 18 dage, oplyser central efterforskningsleder Sune Christensen fra Københavns Politi.

Episoden fandt sted lørdag morgen lige før klokken fem. Kort tid efter anholdt politiet to 21-årige mænd fra København. De blev anholdt nær Øster Søgade, hvor overfaldet fandt sted.

Det var et vidne, der ringede til politiet og oplyste, at der havde været slagsmål, og at en mand var blevet smidt i søen. Det er også vidner, der hjælper den 34-årige op af vandet og forklarer politiet, hvad der er sket.

Der er ikke oplysninger om, hvor alvorligt den angiveligt hjemløse mand er kommet til skade, men han blev udsat for både slag og spark, før han ramte det kolde vand.

Han er dog ikke i livsfare, oplyser Kenneth Jensen.

Da vandet er iskoldt på denne tid af året, er det farligt at ryge i. Derfor er der ifølge politiet tale om grov vold.