Lisbeth byder på en varm kop kaffe

Tirsdag eftermiddag ringer dørklokken indtil Kaffe og Tehuset på Birkerød Hovedgade 31. Ind træder 72-årige Else Kjeldgaard fra Birkerød. Hun hilser på Lisbeth Christensen, der står bag disken. Snakken går på vind og vejr, inden Else Kjeldsgaard bestiller en kop kaffe og sætter sig ved et bord i butikkens nye café-område.

- Det var min idé at lave caféen herinde i butikken, fordi jeg tænkte, at der måtte ske noget. Jeg flyttede rundt på nogle hylder, satte borde og stole op og malede bagvæggen, fortæller 62-årige Lisbeth Christensen, som dagligt står og betjener Kaffe og Tehusets kunder.

Siden nytår har man for 15 kroner kunne købe sig en kop varm kaffe hos Lisbeth Christensen og sætte sig og drikke den i caféen. Det har folk taget vældig godt imod, og flere kunder har sagt, at det er lækkert, at der er kommet en café til byen, fortæller Lisbeth Christensen.

En af dem er Else Kjeldsgaard, som ofte lægger vejen forbi Kaffe og Tehuset.

- Jeg kommer her tre til fire gange om ugen, fordi jeg synes, at det er hyggeligt at få en sludder med Lisbeth og få mig en kop kaffe. Her er en rigtig hyggelig stemning, og det er rigtig rart at komme her og slappe af, inden jeg skal videre, eller efter jeg har været oppe at træne, fortæller Else Kjeldsgaard. Hun synes, at det er rigtig positivt, at det er kommet en café til byen.

Lisbeth Christensen har i godt et års tid været ansat i Kaffe og Tehuset på Birkerød Hovedgade nummer 31. Det er Tico Cihan, der i cirka fire et halvt år har været ejer af Kaffe og Tehuset.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag.