Efter billardoverfald i fængsel: Fjerner billardbord

Et råt overfald i Statsfængslet i Ringe får ikke bare konsekvenser for de to involverede, men også for resten af de indsatte i fængslet.

Fængselsinspektøren fjerner muligheden for pool- og billardspil, efter at en 24-årig mand mandag angreb en anden indsat med to billardkugler i en sok og sendte det 22-årige offer i koma på Odense Universitetshospital.

- Vi får fjernet billardbordet så hurtigt som muligt, og kuglerne og køllerne er allerede blevet fjernet fra fællesarealet, fortæller fængselsinspektør Bodil Phillip.

Statsfængslet i Ringe har tidligere modtaget kritik i en rapport fra Europarådet, efter at en indsat i januar 2014 fik kastet kogende vand i ansigtet af to andre indsatte.

Bodil Phillip oplyser, at man har taget kritikken til sig og iværksat en række tiltag for at øge sikkerheden for fængslets indsatte.

- Vi har naturligvis altid stor fokus på tryghed. Vi forsøger nu at sørge for, at de indsatte færdes i mindre grupper, og nu er det også et krav, at man tilmelder sig fællesaktiviteter på forhånd, så vi undgår, at to, der ikke kan sammen, færdes med hinanden.

Uenigheden mellem de to drejede ifølge Fyens Stiftstidende sig om mobiltelefoner og hash, der var blevet kastet over muren til fængslet. Den 22-årige havde taget de ting, den 24-årige havde fået kastet ind, og ville ikke give ham dem tilbage.

Den 24-årige blev fremstillet i grundlovsforhør onsdag, hvor dommeren varetægtsfængslede ham i fire uger.

Ifølge anklager Karina Juhlin erkender den sigtede, at han slog offeret en enkelt gang.

Det 22-årige offer ligger i koma, og hans tilstand er kritisk, men stabil. Karina Juhlin oplyser, at lægerne vil forsøge at vække ham onsdag eftermiddag eller aften.

Lægerne frygter, at slagene i hovedet har givet den 22-årige hjerneskader.