Goldschmidt dropper planerne om storcenter i Hillerød

M. Goldschmidt Holding A/S, der ejer et gigantisk jordstykke i Hillerød Kommunes centrale del på 88.000 m2, dropper planerne om at gennemføre Hillerød Storcenter og ønsker i stedet at opføre et boligprojekt.

Det oplyser de i en pressemeddelelse, som blev sendt ud klokken 20.20 torsdag aften.

"Baggrunden for denne beslutning - og ønske om alternativ benyttelse af grunden - har været, at vi har arbejdet i 9 år med vores centerprojekt, men har i forløbet konstateret betydelig politisk usikkerhed, og samtidig konstateret, at det har for lange udsigter at afvente en afklaring omkring dette. Derfor skal der sadles om nu og investeres i et ambitiøst boligprojekt," meddeler Goldschmidt.

Læs også: Kommuner slår sig sammen mod nyt storcenter i Hillerød

Ifølge pressemeddelelsen vil M. Goldschmidt Holding A/S og Hillerød Kommune i fællesskab arbejde konstruktivt videre for hurtigt at få skabt grundlaget for et nyt boligprojekt på den 88.000 m2 store grund i Hillerød centrum.

"Vi har over for det politiske flertal i byrådet i Hillerød præsenteret et ambitiøst boligprojekt, som bliver på ca. 110.000 m2, indeholdende en kombination af lav rand-bebyggelse og punkthuse op til 15 etager, der alle respekterer indsigtskilen i Hillerød samt den grønne kile, og ikke skæmmer for indsigten til slottet," udtaler Mikael Goldschmidt:

Boligprojektet vil - med en grøn kile - binde Bøllemosen og det grønne område på den modsatte side af Herredsvejen sammen. Alle boligerne vil få fordel af den nære beliggenhed til bymidten m.m.

Læs også: Erhvervsformand: "Nyt megacenter i Hillerød vil føre til butiksdød i Furesø"

Til projektet vil blive knyttet grønne områder, legepladser, fitness faciliteter og lignende, og det at binde et boligprojekt sammen med overskriften 'Livets cyklus'.

Projektet blev præsenteret af repræsentanter fra M. Goldschmidt Holding A/S for politikerne fra Venstre, De Konservative, Liberal Alliance og De Radikale på et møde torsdag aften, og blev godt modtaget.

"Vi forventer nu, at der igangsættes arbejdet med en ny lokalplan, som bør være klar inden sommerferien, således at den kan sendes i høring. En lokalplan til boliger, kræver ikke en VVM-redegørelse. Med den rette indsats vil vi være klar til at bygge de første boliger til efteråret. Som nævnt gik mødet godt, og vi forventer nu et positivt svar for Hillerød Kommune inden for kort tid, for vi er klar," udtaler Mikael Goldschmidt.

- den unge studerende der skal have sin første studiebolig til - det unge par som skal flytte samme- til ægteparret som har fået børn og som gerne vil have børneinstitution tæt på- til den voksne familie med teenagerbørn, der i det lokale miljø skal kunne udfolde deres teenager liv med sportsfaciliteter og skaterbaner m.v., og - til den fraskilte, som ønsker et trygt sted at bo- til bedsteforældre som gerne skal være tæt på, når børn og børnebørn kalder, og - til seniorerne der føler huset er blevet for stort, men ønsker at bo et fantastisk sted, som erstat¬ning for det de forlader- til den ældre med behov for særlig pleje i form at fysioterapi og wellness tæt på - og i gåafstand.