Kræftramte introduceres til mindfulness

Mindfulness kan give mere nærvær og tilstedeværelse i nuet. Det kan brystkræftramte lære mere om til en introduktion til mindfulness tirsdag den 17. februar kl. 18.30-20.30 hos Kræftens Bekæmpelse.

Aftenen er forbeholdt brystkræftpatienter og ledes af psykolog Jeppe Nilou fra Kræftrådgivningen på Østergade 14, 1. sal, i Hillerød. Tilmelding til arrangementet på 70 20 26 58 eller hillerod@cancer.dk.

Som kræftpatient oplever du måske både angst og uro samt tab af kontrol. Det kan give anledning til mange tanker, som gør det svært at være nærværende i det daglige liv. Det kan betyde, at man bliver over opmærksom på sin krop eller helt forsøger at tage afstand fra den.

Målet med mindfulness er at finde en form for neutral opmærksomhed i sig selv, hvor man ikke lader sig opsluge af stress og uproduktive tanker. Åndedrættet og fornemmelse for kroppen er alle midler, der som et anker skal hjælpe med at fastholde en i det nærværende. De svære følelser og negative tanker er der stadig, men den der udfører øvelserne efterstræber en holdning, som mere er præget af væren end gøren.

Mindfulness er en simpel metode, men den kan vise sig svær at lære. Denne aften vil give en ide om, hvad metoden går ud på og bestemt også hvad det kræver, hvis man vælger at melde sig til en fuldt på program på 8 uger.