Se billederne: 100 børn slog til tønderne

Omkring 150 maskerede gerningsmænd gik søndag formiddag løs med køller på seks sagesløse ofre. Der var selvfølgelige tale om det årlige fastelavnsarrangement i Vejby, hvor rekordmange udklædte børn traditionen tro gav tønderne kamp til stregen.

- Løseligt talt er her i hvert fald 230 mennesker og i hvert fald 100 børn. Det er mere end sidste år, hvor der var omkring 75, siger Viggo Eriksen, formand for Vejby Borgerforening.

De tal blev senere korrigeret. Folkene bag fastelavnsfesten i hallen måtte hente ekstra fastelavnsboller og sodavand for at have nok til alle og anslår, at der har været omkring 150 børn i hallen.

Og de var der virkelig alle sammen. Politimænd, postmænd og prinsesser, superhelte, sportsstjerner og en enkelt svamp. Fordelt på seks tønder efter aldersgruppe stod udklædte børn og forældre og ventede på tur til at give tønden et gok.

- Jeg tror, det er den største fastelavnsfest i kommunen. Det er dejligt at se så mange udklædte, og at så mange bakker op om arrangementet. Det er et stort stykke arbejde, vi har lagt i det, siger Viggo Eriksen, som ved første øjekast ikke er udklædt i jeans og rød trøje. Men skindet bedrager fortæller borgerforeningens formand.

- Jeg er udklædt som pensioneret skoleinspektør. Selvom en af børnene bemærkede, at jeg mangler mit nøglebundt. Det har hun ret i, griner Viggo Eriksen.

Den første tønde til at bukke under var ikke overraskende hos børn over 14 år. Der var ikke mange børn i køen, men et dusin granvoksne mænd havde fundet det indre legebarn frem. Manden der nedlagde tønden var Lukas Christiansen.

- Det var ikke lige det, jeg tænkte på, da jeg stod op i morges. Men det er en drøm, som går i opfyldelse. Jeg har været kattekonge før, lyder det muntert fra Lukas Christiansen.

Det er en årlig tradition gennem mange år, at borgerforeningen, grundejerforeningerne og idrætsforeninger i Vejby trommer folk sammen til en stor fastelavnsfest. Foreningerne disker op med vådt og tørt, så børn og voksne skal bare dukke op.

Det har otte-årige Kalle gjort med sine forældre. Klædt som ninja i rød og sort står han klar i køen blandt de otte-ti-årige med flere kammerater. De får noget at juble over, da Kalle tæsker bunden ud af tønden og bliver kattedronning. Successen kommer ikke bag på den unge ninja. Havde nemlig taktikken klar.

- Jeg er blevet kattekonge før hos en ven. Man skal bare slå lige der, hvor det første hul kommer. Det gjorde jeg, siger Kalle.