Meget andet end håndbold

Hver onsdag fra klokken 18.30-20 er der håndboldfitness i Fuglebjerg Hallen. Her gælder det om at røre sig og have det sjovt.

Ni personer står i en stor rundkreds og laver cirkeltræning. Det er en række øvelser, som de laver i 30 sekunder ad gangen. Alle øvelserne bliver lavet i tre omgange.

- Det er nogle lange 30 sekunder, siger et par af deltagerne på skift, når de skifter til en ny øvelse.

Håndboldfitness er en del af Fuglebjerg Håndboldklub, hvor Marlene Frost Andersen er bestyrelsesmedlem. Hun blev sammen med en mere introduceret for konceptet i forbindelse med en kampagne fra Dansk Håndboldforbund, og for to år siden begyndte aktiviteten i hallen. Marlene Frost Andersen er træner sammen med et par medhjælpere.

- Der er kommet lidt flere med, siden vi begyndte, fortæller Marlene Frost Andersen.

Der plejer at at være 12-14 stykker, men denne dag er der lidt færre.

- Vi har plads til flere, siger Marlene Frost Andersen med et smil og forklarer, at man ikke behøver at betale kontigent i håndboldklubben, men blot betaler 30 kroner hver gang.

Så hvis man springer en gang over, koster det ikke noget.

Holdet har varmet op med løb og stikbold. Ingen på holdet spiller på et rigtigt håndboldhold.

- Det er fedt, at der er så meget aldersforskel, siger Sabrina Carstensen.

- Og man kan gøre tingene i sit eget tempo, fortæller Katja Olsen.

Flere nævner, at håndboldfitness er alsidigt og sjovt.

Snyder i kortspil

Der er ikke meget tid til at tale i, for de skal nå nogle flere aktiviteter. Den næste af slagsen er et kortspil.

Deltagerne bliver delt op i to hold, som får hver sin kulør. De står i hvert deres hjørne af hallen. En ad gangen løber de til bunken af kort på midten, vender et kort, som de må tage med, hvis det passer i rækkefølgen.

Det gælder om at begynde med es, men det ene hold vælger at begynde med kongen. Da dette hold vinder, flyver der straks beskyldninger om snyd fra det tabende hold. Det varer dog kun få øjeblikke, for så er alle i gang med et spil hochey. Til sidst når de også at spille lidt håndbold.

Håndboldfitness' motto er »puls, power, play«.

- Det, vi slår rigtig meget på, er, at alle kan deltage. Man behøver ikke være en toptrænet håndboldspiller, men kan komme hvis man har lyst til at røre sig og have det sjovt, siger Marlene Frost Andersen og fortæller, at sidste år valgte håndboldfitness at fortsætte udendørs, da sæsonen i hallen sluttede.

- Det var meget sjovt. Man kan jo kaste sig lidt anderledes rundt, når det er på græs, påpeger Marlene Frost Andersen.

britt