Er du glad for at bo i Hørsholm?

Af Peter Borg, Bellisvej 14, Hørsholm:

Sådan lyder overskriften på en hilsen, som for nogle uger siden blev lagt i vores postkasse.

Den var såmænd fra formanden for Det konservative Folkeparti og Hørsholms konservative borgmester. Det anbefales i brevet, at man stemmer på liste C, og man opfordres til at kontakte Morten Slotved eller Søren Pape, hvis man har forslag til, hvorledes Hørsholm og Danmark gøres bedre. Brevet viser nederst en smilende partiformand, medens borgmesteren ser uoplagt ud.

Det siges, at man har de politikere, som man har fortjent. I så fald ser det ilde ud for os, for sjældent har man da set politikere skyde sig selv i foden så eftertrykkeligt som her.

Den er helt gal med timingen på denne henvendelse til borgerne. I brevet skriver de herrer nemlig, at "vi skal sikre endnu mere tryghed og frihed til dig og din familie". Endvidere: "Ønsker du, at vi fortsætter udviklingen og bevarer det, du holder af, anbefaler vi at du stemmer på -" o.s.v.

Det var nemlig samtidig med, at de folkevalgte i Hørsholm, hvor liste C har flertal, stemte for usædvanligt forringede forhold for de plejekrævende ældre i kommunen. Og det i en kommune, hvor mere end 25 procent af alle indbyggerne er over 65 år. Det vil sige, at langt over 25 procent af de stemmeberettigede er over 65 år. Det skal nok blive et godt valg, når der næste gang er kommunevalg!

Samtidig forstår man, at der mangler eller rettere manglede 25 millioner i kommunekassen, for at budgettet stemte i år. Så forstår jeg bl.a. ikke, hvorfor der skulle anvendes 0,5 millioner kroner på nogle fartdæmpende foranstaltninger ultimo 2014 på Mortenstrupvej, hvor legende børn aldrig ses, og hvor jeg i mine snart 34 år på min adresse aldrig har læst om færdselsuheld. Dertil kommer etablering i 2014 af to heller på Bolbrovej mellem Usserød Kongevej og Alsvej, hvis nødvendighed den forbipasserende ikke umiddelbart forstår. De har vel ikke kostet under 100.000 kr. at anlægge. Hvad kunne der ellers have været sparet på? Legepladser ved Trommen, omlægning af gågaden?

De valg og den prioritering, som Det Konservative Folkeparti i Hørsholm står i spidsen for, efterlader ikke vælgerne med nogen respekt for de folkevalgte. Jeg er personligt endnu mere i tvivl om, hvor det næste kryds skal sættes, hvis den førte politik i kommunen, herunder planer om skøjtehal m.m., er et udtryk for, at borgerne får mere frihed og tryghed, og at vi skal være glade for den såkaldte udvikling og forvaltningen af kommunens midler.