Se billeder: Dyrker gourmetkød i haven

Et enkelt håndkantslag på et blødt punkt mellem første nakkehvirvel og kraniets underside kan tage livet af en kanin. Når Tine Kortenbach skal slagte sine kaniner, har hun ofte en hjælper til at holde kaninen, og når den sidder stille, slår hun den lige nøjagtig dér. Herefter skærer hun halsen over på dyret, så den kan forbløde, inden hun hænger den op i bagbenene og hiver skindet af den.

For Tine Kortenbach er det ikke svært at slagte de kaniner, hun selv går og håndfodrer hver dag.

- Der er ikke noget dramatisk i det. Jeg er opvokset med det, så for mig er det ikke grænseoverskridende, siger Tine Kortenbach til Frederiksborg Amts Avis.

Tine Kortenbach, der er uddannet agronom, har netop udgivet bogen »Urban farming - kaniner«. Og urban farming - det er at sætte kød af egen avl på bordet.

- Vi er blevet fremmedgjort over for vores mad. Vi går ned i supermarkedet og køber noget kød og forholder os ikke til, hvordan det er havnet der, siger Tine Kortenbach.

Derfor forsøger hun med sin bog at inspirere til danskerne til at ændre deres madkultur - og tænke over, hvor kødet kommer fra.

- Hvis du går ned i Netto og køber en kylling, ved du ikke, hvilket liv den har haft. Her ved du, at dyrene har haft et værdigt liv. Bare fordi vores dyr er beregnet til at ende i køkkenet, skal de så have det dårligt, spørger Tine Kortenbach.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag.