Sol og slud præger weekend: Foråret har lange udsigter

Lørdag bliver tør og byder på sol, mens forårets første dag bliver skyet og kan bringe slud til hele landet.

Forårsvejret presser sig ikke umiddelbart på, selvom vi i weekenden skriver marts og dermed forår i kalenderen.

Faktisk bliver søndag 1. marts den vådeste dag for hele landet, mens man fredag og lørdag kan være heldig at holde sig tør og måske få sol på næsen. Hvis man altså er det rigtige sted, oplyser DMI.

- Fredag bliver det lidt forskelligt vejr alt efter, hvor man befinder sig. Centralt i landet - altså den østlige del af Jylland, på Fyn og det meste af Sjælland - er der mange skyer og perioder med regn måske endda slud.

- Jo længere øst eller vest, man er, jo bedre er vejret. Her vil der være lidt eller nogen sol, siger vagtchef Lars Henriksen.

Temperaturen kommer til at ligge på mellem tre og syv grader med en svag til jævn vind. Om aftenen og natten til lørdag gør nattefrosten sit indtog med ned til minus to grader.

Derfor er der risiko for rimglatte veje, mens der også varsles regn eller slud på Sjælland og Lolland-Falster.

Herefter bliver nedbøren sat på pause.

- Lørdag bliver klart den bedste dag med lidt eller nogen sol de fleste steder, selvom det starter diset og tåget. Det er lidt tricky, for tågen kan drille lidt, men det burde klare op, og hele landet ser ud til at kunne få sol. Til gengæld går det så ned ad bakke til søndag, siger vagtchefen.

- Søndag er en jævn dårlig dag med skyet vejr, regn og måske slud. Vinden bliver jævn til hård fra syd og sydøst. Ved kyster kan det blive op til kuling, mens temperaturerne ligger på mellem to og syv grader. Lunest bliver det vestpå, lyder det.

Weekenden er dog mild i forhold til, hvad vejrradaren spår for den kommende tid.

I løbet af årets første forårsuge tyder det på, at det bliver gradvist koldere med mulighed for hagl.