DF kalder sygeorlov for ferie

BYRÅD Når et byrådsmedlem ansøger om orlov med begrundelse i helbredet, så er det sædvanligvis ikke noget, der fører til debat i byrådet.

Men sådan skulle det ikke gå, da Lisbet Møller, Enhedslisten, bad om byrådets accept af to måneders orlov.

Lisbet Møller havde i sin begrundelse bl.a. skrevet:

"Nu har jeg slidt i mere end et år i byrådet, og det tærer mere på kræfterne end jeg havde forestillet mig. Derfor, kære byråd: Vær så rare at give mig orlov i et par måneder. Helbredet kræver det."

Lisbet Møller blev sendt uden for døren, mens hendes anmodning blev drøftet.

"Vi undrer os hos Dansk Folkeparti," indledte Ole S. Nielsen og fortsatte:

"Lisbet Møller er blevet træt efter 1 års slid. Hvis hun virkelig er syg, hvorfor stiller hun så ikke op med en lægeerklæring ligesom alle andre i kommunen som en selfvølgelighed skal stille med ved længere tids sygdom"

"Der er åbenlyst tale om, at Lisbet Møller gerne vil have to måneders ferie. Ja, hvem vil ikke gerne det? Hvis hun vi holde fere er det i orden for Dansk Folkeparti, men det er ikke i orden, at det koster kommunen over 20.000 kr. ekstra," sagde Ole S. Nielsen med henvisning til, at Lisbet Møllers vikar, Imdat Yilmaz, vil blive honoreret med 10.392 kr. om måneden.

Trine Torp (SF) gjorde opmærksom på, at byrådet tidligere har givet byrådsmedlemmer orlov uden at bede om lægeerklæringer:

"Det er et meget privat anliggende. Når folk siger, det går ud over deres helbred, så har jeg ikke behov for at vide hvordan. Det er en privat sag, der ikke vedkommer offentligheden," sagde hun.

Michael Thomsen (V) kaldte det "ærgerligt og beklageligt at hvervet som byrådsmedlem kan medføre så stor belastning, at man er nødt til at holde orlov efter 14 måneder i jobbet."

Han sluttede med at ønske Lisbet Møller god bedring.

Helge Friis (S) havde denne bemærkning:

"Det klinger noget hult, når man hører sådan et foredrag for Dansk Folkeparti. Jeg mindes et par år tilbage at et medlem, der stadig sidder i Byrådet, der havde danmarksrekord i fravær i udvalgsarbejdet. Det betalte vi altså også for," sagde han med adresse til Walter Christophersen, Dansk Folkeparti, som straks forsvarede sig:

"Der var perioder, hvor jeg ikke kunne forhold mig til mine udvalgsmøder, men derfor trak jeg mig også helt fra byrådet, da jeg sad i Folketinget - jeg gik ikke på orlov," sagde Walter Christophersen.

Med stemmerne 17-4 blev Lisbet Møller givet den ønskede orlov i marts og april. Imdat Yilmaz vil under denne orlov repræsentere Enhedslisten i både byråd og i de udvalg, hvor Lisbet Møller har plads.