- Vi kan godt finde ud af at overholde reglerne

Når de sjællandske veteranlastbilejere kræver, at de skal have dispensation fra reglerne om kontrolapparater, så truer det forretningen for dem, der godt kan finde ud af at overholde reglerne. Det mener Lars Frederiksen, der arbejder i administrationen for »Amok Studenterkørsel«. På trods af, at firmaet råder over tre veteranlastbiler, så er alle firmaets biler indregistreret som normale lastbiler, og derfor er de også underlagt de normale sikkerhedskrav.

- Når nogle overholder reglerne, så bør der være en straf til dem, der ikke overholder dem. Jeg kan sagtens forstå, at der er nogle, der synes, det er et ærgerligt engangsbeløb at skulle af med, men vi er nogle, der godt har kunnet finde ud af det. Vi har læst bekendtgørelsen om syn af køretøjer, og der står at veteranbiler ikke kan indregistreres til erhvervsmæssig kørsel, hvilket vi mener er tilfældet, når man har 10-20 lastbiler til formålet, siger Lars Frederiksen.

Udmeldingen kommer oveni debatten om, hvorvidt det er rimeligt, at veteranlastbiler, der kun kører studenterkørsel to gange om året, skal have installeret et kontrolapparat. Det er nemlig voldsomt dyrt, og Tungvognshistorisk forening påpeger i øvrigt, at en studentervogn holder mere stille, end den kører.