Danmark flager på halvt mandag efter attentater

For at mindes ofrene for angrebene i København flages der mandag 16. februar på halv stang fra samtlige statsbygninger og statsskibe. Det skriver Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

- Den 14. og 15. februar 2015 er dage, vi aldrig glemmer. For at mindes ofrene og vise respekt for de sårede betjente har regeringen besluttet, at der mandag den 16. februar 2015 skal flages på halv stang, siger justitsminister Mette Frederiksen (S).

- Samtidig er det en markering af, at vi står sammen om vores demokrati, vores værdier og vores fællesskab.

Markeringen er både til minde for ofrene, men det er også en demonstration af, at Danmark ikke vil lade sig kue, siger hun.

- Vores tanker og dybeste medfølelse går til dem, der er blevet ramt af det feje angreb, og deres pårørende, siger justitsministeren.

- Vi skal hver især både i dag, i morgen og fremover kæmpe for det frie og åbne samfund. Vi skal bruge vores ytringsfrihed og vores demokratiske rettigheder. Vi skal ikke lade os knægte.

Der flages på halv stang ved for eksempel helligdage som langfredag og mindedagen for besættelsen i 1940. Ved sidstnævnte skal flaget indtil klokken 12 være på halv stang.

Da Norge i sommeren 2011 blev ramt af et terrorangreb på øen Utøya og i hovedstaden Oslo flagede de danske myndigheder også på halv.

Der er samtidig arrangeret en mindehøjtidelighed ved kulturhuset Krudttønden mandag kl. 20.00.

Mindehøjtideligheden er arrangeret af politikere fra alle partier i Københavns Borgerrepræsentation, og blandt andet den franske ambassadør Francois Zimeray ventes at deltage.

En lignende højtidelighed afholdes i Aarhus klokken 18.