Hashleverandør mistænkt for omfattende piratkopiering

Mindst 4824 dvd-film er blevet ulovligt kopieret ifølge anklagemyndigheden, der mistænker en 37-årig mand, som for nyligt blev idømt tre års fængsel i den såkaldte leverandørsag i et større kompleks af sager om hash på Christiania.

Den 37-årige mand er mistænkt for sammen med en medgerningsmand at have overdraget mindst 3196 af dvd-filmene til "et større antal personer".

Den ulovlige kopi-virksomhed er ifølge anklagemyndigheden sket i en periode fra december 2012 til marts 2013.

De mange kopierede dvd-film er ifølge politiet brud på loven om ophavsrettigheder. Derfor kræver RettighedsAlliancen en erstatning på 488.070 kroner.

RettighedsAlliancen er en sammenslutning af film-, musik-, tekst- og designbranchen og repræsenterer mere end 85.000 danske rettighedshavere.

Samtidig kræver anklagemyndigheden 1628 dvd-film konfiskeret. Sagen forventes at begynde i Københavns Byret 13. februar.

Den 37-årige mand har endnu ikke taget stilling til sigtelsen om brud på ophavsretten.

Sagen om hash på Christiania begyndte tilbage i marts sidste år, da politiet ved en stor politiaktion forskellige steder i landet anholdt omkring 80 personer.

Via blandt andet ransagninger og rumaflytninger har politiet afdækket, hvordan mere end et ton hash er kommet til boderne på Christiania via Lolland gennem en leverandørkæde bestående af blandt andre syv dømte - heriblandt den 37-årige mand.