Tilsyn kræver svar om afklædte elever til morgensamling

En omdiskuteret morgensamling på Strandmølleskolen i Assens, hvor skolelederen klædte to drenge fra 2. klasse af til underbukserne og foregav at klippe deres tissemænd af med en saks, skal granskes yderligere.

Det oplyser DR Fyn.

Tidligere i januar afgjorde Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen under Undervisningsministeriet, at skolelederens handlinger var "uacceptable", men torsdag bad styrelsen skolen om yderligere en redegørelse.

Den skal belyse forløbet op til morgensamlingen 17. december og de efterfølgende sanktioner mod skolens leder. Det viser en skrivelse, som DR Fyn er i besiddelse af.

Samtidig er sagen sendt til Folketingets Ombudsmand, der har bedt om yderligere oplysninger om episoden.

Skolens bestyrelse forklarede i den første redegørelse, at der var tale om en "spontan afklædningsscene", hvor de to elever for sjov skulle straffes for ikke at have nissehuer på, sådan som man skulle på skolen i december.

Bestyrelsen har oplyst, at skolelederen 2. januar fik en skriftlig advarsel. Derudover har bestyrelsen besluttet, at skolelederen ikke længere må stå for underholdningen på skolen, ligesom han heller ikke må have faste vikartimer.

Hændelsen 17. december er blevet politianmeldt, og Fyns Politi er nu i gang med at vurdere, om der er grundlag for en straffesag mod skolelederen. Mandag oplyste politiet, at der skal afhøres flere vidner, før der kan træffes en afgørelse.

Skolelederen har under hele forløbet ikke ønsket at udtale sig om hændelsen, som han har beklaget over for børn og forældre på skolen.

Skolen har nu frem til 4. februar til at udarbejde den nye redegørelse til Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen.