Casper Pedersen er årets sportstalent i Nordsjælland

Et verdensmesterskab i omnium for U19-ryttere og en andenplads i endagesløbet Paris-Roubiax i samme aldersklasse sikrer 18-årige Casper Pedersen fra Stenløse prisen som årets sportstalent i Nordsjælland 2014.

Det er en pris som Nordea-fonden uddeler i samarbejde med Frederiksborg Amts Avis for niende gang. Blandt tidligere års prismodtagere kan nævnes svømmeren Lotte Friis og håndboldspilleren Nikolaj Markussen. I fjor gik prisen til U21-europamester i speedway, Mikkel Michelsen. Foruden æren medfølger 20.000 kroner.

- Da vi så Casper Pedersens bedrifter, var vi ikke i tvivl om, at det var ham, der skulle være »Årets sportstalent 2014«, og så må vi ellers bare glæde os til at kunne overrække ham prisen, siger områdedirektør i Nordea, Mette Winge Leisner.

Det siger hun med henvisning til, at Casper Pedersen i øjeblikket i Sydamerika med det danske banelandshold, der i weekenden skal køre World Cup i Cali i Columbia.

Herfra går turen videre til Lanzarote, hvor banelandsholdet ligger i træningslejr forud for VM på bane i Paris, Frankrig i februar.

For ikke at forstyrre forberedelserne har Nordea-fonden og Frederiksborg Amts Avis besluttet, at selve overrækkelsen af prisen først finder sted i slutningen af februar, hvor Casper Pedersens kalender er mindre fyldt op.

Læs portrættet af Casper Pedersen i fredagens udgave af Frederiksborg Amts Avis