Mindeord om en NG-legende

Kurt "Aagaard" Hansen er desværre gået bort alt for tidligt, han blev blot 67 år.

Kurt var en legende i NG fodbold (Nivå Gymnastikforening) i en lang årrække, hvor han huserede i midterforsvaret på Nivås bedste fodboldhold i mere end 400 kampe.

Han var vel sammen med Mogens Juhl indbegrebet af NG fodbold for alle byens indbyggere i mere end 15 år. Kurt spillede en uhyre solid centerhalf, som mange har slået sig på i årenes løb. Han var sikkerheden selv og gjorde aldrig et stort nummer ud af sit fodboldspil - han gjorde det bare! Kurt kunne ikke drømme om at sætte sig over holdet og forstod til fulde, hvorfor fodbold er et holdspil - ingen over eller ved siden af holdet!

Der var en udbredt enighed om blandt de rigtigt mange tilskuere der omkransede opvisningsbanen på Møllevej, at Kurt kunne have drevet det langt videre end sjællandsseriefodbold i Nivå, hvis han havde villet det.

Talentet var langt større, men tiden var en anden, og man spillede fodbold i den by man boede i, og hvor man havde fodboldtasken på cykelstyret og kørte til træning et par gange om ugen uden smålig skelen til træningsmetoder, træningstøj eller banernes kvalitet. Man spillede fodbold uanset rammerne, uden at kny, hvilket Kurt var sin tids fornemmeste garant for.

Kurt var også udenfor banen en stille eksistens, som ikke havde stort behov for at gøre megen væsen af sig. Hans tørre lune fornægtede sig dog ikke, og Kurt kunne med sin afvæbnende stil og tone tage brodden af mange unge højtråbende spillere, som troede, at de var Guds gave til klubben. Og han kunne sand for dyden også uddele skideballer, når det var nødvendigt at trække det kort!

Der er mange fodboldspillere, som har slået deres folder på Møllevejsanlægget, der kan takke Kurt for en stor del af deres fodboldopdragelse - eller bare opdragelse, for den sags skyld.

Alle vi gamle NG'ere sender de varmeste tanker til Kurts efterladte.

Æret være hans minde.

 

Kurt "Aagaard" Hansen blev bisat onsdag i Viborg.