Klavs Bruun bliver landstræner for håndboldkvinderne

Den nuværende træner for Team Tvis Holstebro i Boxer Herreligaen blev tirsdag præsenteret på et pressemøde.

Det har længe været et varmt rygte, og nu er det officielt. Klavs Bruun Jørgensen bliver landstræner for de danske håndboldkvinder.

Den nuværende cheftræner for Team Tvis Holstebro i Boxer Herreligaen blev tirsdag præsenteret på et pressemøde i Brøndby.

40-årige Klavs Bruun Jørgensen bliver dermed manden, der skal føre Danmark til medalje ved VM på hjemmebane i december. Næste år venter OL i Rio, hvis landsholdet formår at kvalificere sig.

Den tidligere landsholdsspiller afløser den mangeårige kvindelandstræner Jan Pytlick, som den 28. december fik sparket efter Danmarks skuffende ottendeplads ved EM i Ungarn og Kroatien.

Klavs Bruun Jørgensen tiltræder den 1. juni på en treårig kontrakt. Han får Søren Herskind som assistent.

Jobbet som landstræner for Danmark er Klavs Bruun Jørgensens første trænerjob for et kvindehold, mens han har en del erfaring med herrehold.

Han har tidligere været cheftræner for den nu hedengangne storklub AG København, og siden 2012 har han stået i spidsen for Team Tvis Holstebro.

Her havde Klavs Bruun Jørgensen en kontrakt, som han skulle købes fri af, hvis DHF ville have ham til at koncentrere sig 100 procent om landstrænerjobbet. Og det har forbundet gjort.

- Klavs Bruun Jørgensen skal varetage landstrænerjobbet på fuld tid, og han er derfor blevet frikøbt fra sin nuværende arbejdsplads, Team Tvis Holstebro, meddeler DHF i en pressemeddelelse.

Klavs Bruun Jørgensen og Søren Herskind kender hinanden særdeles godt, de to dannede tidligere trænerduo i AG København.

I november 2013 sagde Bruun Jørgensen ja til at være assisterende landstræner for håndboldherrerne under EM på hjemmebane i januar 2014.

Det skete, da daværende landstræner Ulrik Wilbeks assistent, Henrik Kronborg, måtte melde fra efter at have pådraget sig en diskusprolaps.

Nu skal Klavs Bruun Jørgensen igen arbejde under Ulrik Wilbek, der er sportschef i Dansk Håndbold Forbund.