Flest muligt skal have det bedst muligt

Som ung mor og nyuddannet sygeplejerske boede Henriette Gedde i tre et halvt år i Turkana i Kenya, hvor hun arbejdede for Mellemfolkeligt Samvirke med at lave sundhedsforebyggende arbejde. Hendes søn var bare tre år, da de tog af sted.

- Det var langt ude på landet. Der var tre dages kørsel til Nairobi og kun en times radiokontakt en gang om ugen. Det var rigtig fantastisk, da det stod på - også at opleve noget, der er så oprindeligt med grenhytter og skindtøj. Det var meget, meget lærerigt. Både personligt og fagligt, fortæller Henriette Gedde, der lærte turkansk, mens hun var der, for at kunne tale med de lokale kvinder.

Hun mødte et åbent og meget imødekommende folk, der delte måltider og inviterede hende indenfor, og som gjorde et stort indtryk på hende.

- Der er vi jo nok en smule mere lukkede i Danmark, selvom åbenhed og imødekommenhed er et af de glansbilleder, vi har af vores land. Det ophold har fyldt meget i min tilgang til mange ting. Jeg har altid haft opfattelsen af, at der skal være plads til os alle, og jeg har et stort ønske om rummelighed. Vi bidrager til et fantastisk hele, og de melllemmenneskelige relationer betyder meget for mig, siger hun.

Ved kommunalvalget i 2013 stillede Henriette Gedde for første gang op for Socialdemokraterne og fik et flot valg med 350 personlige stemmer.

- Det var en fantastisk tillidserklæring, synes jeg nok, siger hun og er ikke i tvivl om sit fremtidige fokus i byrådsarbejdet.

- For mig er det vigtigt, at flest muligt har det bedst muligt, og der hvor jeg kan bidrage til det, vil jeg gerne det. Så det ligger mig på sinde at være med til at prøve at udvikle ting i den rigtige retning set med mine øjne. Det er det, der har med mennesker at gøre, der er det vigtigste for mig.

Læs hele protrætte af Henriette Gedde i Frederiksborg Amts Avis lørdag.