Flertal tegner sig for omstridt byggeri

Byggeriet af en 860 kvadratmeter ejendom over tre etager og en højde på 9,95 meter med plads til seks lejligheder på cirka 100 kvadratmeter hver.

Det er Tom Mortangs vision på grunden mellem Barakstien og bag sognegården og det gamle domhus, hvor Hørsholm-advokaten har til huse.

Det første projekt, der blandt andet var 3,5 meter højere og lå tættere på sognegården mødte en mur af protester i 2013, hvor der kommunen modtog 71 indsigelser lige op til kommunalvalget. Politikerne droppede derfor at lave lokalplan-forslag 146 om, hvilket var en forudsætning for at det nye byggeri kunne blive til noget.

Frederiksborg Amts Avis har mødt Tom Mortang og har spurgt ind til projektet:

Hvad er egentlig din vision med projektet:

- Jeg vil gerne udvikle området, hvorfra jeg driver min virksomhed. Jeg vil gerne skabe noget pænt og ordentligt omkring domhuset på et areal, der har været rodet og forsømt i mange år. Jeg har en stor grund, der ligger øde hen. Den grund vil jeg gerne kapitalisere, så jeg kan udvikle min lokale virksomhed Mortang Advokater endnu mere, forklarer Tom Mortang.

Er det en politisk opgave at ændre lokalplanen, så du kan tjene penge?

- Nej. Umiddelbart er det ikke en politisk opgave, men det er til gengæld en politisk opgave at være med til at skabe et grundlag for en erhvervsvirksomhed, så den kan udvikle sig.

Læs hele interviewet i Frederiksborg Amts Avis fredag...