Ny boss for brandmændene

Falcks nye stationsleder i Lellinge har både siddet bag rattet i Troels Lund Poulsens ministerbil og har en fortid som politimand. Men siden 1. november sidste år har Jan Hennig været chef for de brandmænd, som betjener borgerne i Køge Kommune. Dermed har Falck samlet ansvaret for stationerne i Lellinge, Hårlev, Præstø og Stege under en mand.

- Hovedopgaven er at drifte den brandkontrakt, som Falck har indgået med Køge Kommune. Mit arbejde består i at være personaleleder for de tre udrykningsledere, der er tilknyttet stationen og 18 faste brandfolk plus nogle afløsere. Derudover har jeg den daglige dialog og kommunikation med Køge Brand og Redning om driften af stationen her i Lellinge og driften af stationen inde på Tigervej, forklarer Jan Hennig.

Det hænder dog også, at stationlederen selv er med ude for at slukke brand eller kører ud til ulykker.

I Køge Kommune er beredskabet drevet af det kommunale Køge Brand og Redning, mens selve brandslukningsopgaverne og leverering af mandskab og biler er udliciteret til Falck. Køge Brand og Redning holder til på brandstationen på Tigervej i Køge, mens Falck har til huse på brandstationen i Lellinge, tæt ved motorvejen.

I Lellinge bliver det dog helt andre opgaver, som kommer til at tage Jan Hennigs tid. Forude venter den omfattende reform, hvor Køge Kommune bliver en del af et stort tværkommunalt brand- og redningsberedskab. Endnu er man kun nået til at sætte navne på de kommuner, som skal deltage, og brandfolkene venter spændt på, hvad der venter dem. Jan Hennig er dog positivt indstillet.

- Som det er i dag servicerer vi borgerne i Køge Kommune. Fremtiden kan måske blive, at vi skal servicere borgere i Stevns eller Solrød. Jeg glæder mig til at se, hvordan det geografiske slukningsområde bliver fremadrettet. Men ellers er det mindre væsentligt for mig, hvilken vej bilerne kører. Min opgave er at servicere og drifte den aftale, der er i det område, jeg er leder for. For mig at se er det en naturlig udvikling i samfundet. Kommunerne har været igennem en stor reform, politiet har været gennem en reform, nu er turen kommet til os, siger Jan Hennig.