VVM-undersøgelse skal udføres i øst

Der har længe været to jernbaneløsninger på tegnebrættet - og en stor diskussion for og imod de to. Mens den vestlige løsning lige for tiden er bedre undersøgt end den østlige, så har fokus kredset om den østlige udfletnings manglende VVM-undersøgelse, der har været genstand for tvivl. Det er der nu kommet styr på, for formanden for Folketingets Transportudvalg, Rasmus Horn Langhoff, har bedt transportminister Magnus Heunicke om at skaffe en udtalelse fra Naturstyrelsen om emnet. Nu har ministeren leveret, fortæller Rasmus Horn Langhoff:

- Jeg bad om en afklaring, fordi der har været usikkerhed omkring undersøgelsen, og om den overhovedet var nødvendig. Det har Naturstyrelsen nu afgjort, at der er. Dermed kan jeg blot sige, at der er tale om status quo. Vi må foretage VVM-undersøgelsen for at kunne træffe det endelige valg mellem øst og vest på et ligeværdigt grundlag.

VVM færdig om et år

Rasmus Horn Langhoff oplyser til DAGBLADET, at der nu er cirka et år til VVM-undersøgelsen gerne skal stå klar.

Den østlige løsning er den, som flest helst ser valgt, men prisen er afgørende, og indtil VVM-undersøgelsen står klar, er den østlige løsnings prislap ukendt.

Læs mere i DAGBLADET.