Bussen stopper ved din hoveddør

Heiner

Da kommunen forrige år nedlagde servicebus 134, indførte den i stedet den såkaldte Flextur-ordning. Alle borgere kan nemlig bruge Flextur, som er et supplement til den kollektive trafik og en mellemting mellem bus og taxa.

Passagererne bliver hentet hjemme ved hoveddøren og kan blive kørt lige derhen, hvor de vil, så længe det er inden for Brøndby Kommune eller en anden kommune, der også tilbyder Flextur. Det kan lyde som taxakørsel, men forskellen er, at man ofte kører sammen med andre, der også har bestilt kørsel. Man kan derfor ikke være sikker på at blive kørt direkte. Men det betaler man selvfølgelig ikke ekstra for. Flexture køres af enten taxaer eller liftvogne, og de kører alle uges syv dage fra 6.00 til 23.00.

Et godt alternativ

- Flextur er fleksibel service til borgerne, til en pris, der ikke er ret meget dyrere end den almindelige bus. Flextur har ikke nogen fast køreplan, men kører, når der er brug for den, fra kantsten til kantsten. Det synes jeg er et nemt alternativ, hvis bussen ikke lige går rundt om hjørnet, siger Vagn Kjær-Hansen (SF), der er formand for Teknik- og Miljøudvalget i Brøndby Kommune.

Brøndby Kommune har valgt at tilbyde Flextur til en såkaldt kommunetakst. Det betyder, at man kan køre op til 10 kilomenter for 24 kr. Alle ture mellem to adresser indenfor Brøndby Kommune koster altså 24 kr., hvad enten turen er kort eller lang. Børn under 12 år betaler halv pris.

Få benytter Flextur

Selvom Flextur har været et tilbud til borgerne i Brøndby i cirka et år, bliver det kun brugt af få brogere. Teknik- og Miljøudvalget indførte Flextur og har siden fået positive tilkendegivelser fra både ældre- og handicaporganisationerne. Derfor vil udvalget gerne prøve at få flere til at bruge Flextur.

- Vi er overbevist om, at Flextur-ordningen er et godt tilbud til borgerne. Men vi har ikke været gode nok til at fortælle borgerne om det. Hvis de kender det nye nemme alternativ til bussen, vil flere nok bruge det. Derfor gør vi nu mere ud af at fortælle om Flextur, siger Vagn Kjær-Hansen.

Fakta

Ture kan bookes på nettet. Det giver ti procent rabat.

Man kan også ringe og bestille turen. Så betaler man kontant og med lige penge.

Køretidspunktet bliver tilpasset andre ture i systemet, og der kan derfor blive rykket rundt indenfor en time.

Flexturen skal bestilles mindst to timer før turens start.

Det er også muligt at køre til og fra en anden kommune, hvis kommunen også er tilknyttet Flextur-ordningen. Brøndbys nabokommuner er ikke med i Flextur.