Festival fik stort underskud

Det kan godt være, at udenlandske medier skamroste augusts festival for tidlig musik, NEMF. Det kan også godt være, at der kom flere gæster end ventet. Men NEMF-festivalen kommer ud af sin debut med et underskud.

Det skriver Sjællandske.

Barokfestivalen, der præsenterede syv store og 25 små barokkoncerter i tre af Næstved kirker, fik ikke den økonomiske opbakning fra Region Sjælland, som den kunstneriske ledelse havde forventet. Region Sjælland sagde nej til en ansøgning om 320.000 kroner og dermed står NEMF tilbage med et samlet underskud på godt 200.000 kroner. Byrådets kulturudvalg tildelte 200.000 kroner og har netop besluttet at give yderligere 80.000 kroner til at dække en del af underskuddet. Men her stopper sanglegen så også.

Kulturudvalget har klart afvist at støtte festivalen i samme omfang ved fremtidige arrangementer. Planen er, at NEMF vender tilbage i 2018.

- Vi er fortrøstningsfulde. Normalt siger man, at det tager 10 år at bygge en klassisk festival op. Når vi tager i betragtning, at det var den første festival, så var det en stor succes, siger Peter Stevnhoved, formand for NEMF.