Ikoner i moderne fortolkning

Både kirkerum, udendørsarealer og mødelokaler tages i brug, når Rønnevang Kirke i anledning af sognets 40 års jubilæum inviterer til ikonudstilling.

Udstillingen rummer både traditionelle russiske ikoner fra S kloster i Rusland og moderne fortolkninger af den svensk/russiske kunstner Ludmila Pawlowska. Hun er opvokset i Sovjetunionen og er blevet dybt påvirket af de traditionelle russiske ikoner. Her præsenterer hun sine nye værker i forskellige formater - tredimensionelle malerier, skulpturer og installationer på træpaneler.

»Jeg tror, at ikonerne tiltaler mange med deres pust af noget fremmedartet og varme glød i guld og røde farver,« siger sognepræst Søren Nolsøe og forklarer, at i ortodokse lande har man ligefrem set dem som et vindue til det himmelske. Mens de for en del mennesker her i landet nok har været et forsøg på selv at gøre sig tanker om det guddommelige, når der er blevet eksperimenteret med selv at lave dem, eller de er taget med hjem østfra som souvenirs.

»Her i kirken er vi glade for at kunne vise udstillingen sammen med Taastrup Kunstforening som en del af kirkens 40 års jubilæum. Det er nogle flotte værker, og måske kan de lidt af det, som de også har kunnet tidligere - sætte gang i tanker om det guddommelige hos den, der kigger,« slutter sognepræsten.

Udstillingen vises i og omkring kirken fra søndag den 4. september, hvor der er fernisering i forbindelse med jubilæumsgudstjenesten kl. 10, og frem til d. 9. november.

Udstillingen er åben efter søndagsgudstjenesterne kl. 10 samt i hverdagene når der i øvrigt er aktivitet i kirken tirsdag/onsdag kl. 9 - 16 samt torsdag 9 - 19.